Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 110 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Відзначили Всесвітній день Землі у школі №9 м. Бахмута

Переглядів: 3587
27.04.2016 - 10:06

«Із тих далеких часів, як у світі з’явилася людина, земля була її матір’ю і годувальницею. Людина – це частина природи і частина землі. Саме землі зобов’язана вона своїм існуванням, своєю досконалістю, могутністю», - такими словами розпочався загальношкільний захід в Артемівській школі №9, присвячений Всесвітньому Дню Землі.

Мета заходу - розширення знань учнів про природу, виховання інтересу до пізнання навколишнього середовища, любові до природи та бережливого ставлення до неї, сприяння активній участі у справі захисту навколишнього середовища.

Саме проблеми навколишнього середовища та непрості взаємини Людини і Природи були головною темою заходу. Поезії, що оспівують красу Землі, чергувалися зі страшною статистикою нівечення цієї краси людиною. Усіх шокували дані: ліси на планеті вирубуються зі швидкістю 20 га на хвилину, а на кожного жителя планети припадає 480 т твердих відходів. А скільки горя нашій землі принесла «гірка зірка Полин» - Чорнобильська трагедія! Забрудненню піддалося понад 200 000 км², приблизно 70% — на території Білорусі, Росії і України, і відчувати його наслідки будуть ще десятки поколінь.

Під час виховного заходи було підведено підсумки місячника екологічного виховання, оголошеного відділом освіти, та участі школи у міській акції «Чистота починається з кожного». Директор школи Лариса Калітіна відзначила колективи 7 і 8 класу за активність (класні керівники Марина Невесела, Інна Порохня), проявлену під час суботників на території мікрорайону, вчителя трудового навчання Марину Невеселу та учнів 5, 9 класів – за реалізацію екологічних проектів «Шкільна клумба» та «Калиновий гай», колектив 3 класу (класний керівник Марина Лисакова) – за виконання проекту «Весна. Діти. Квіти».

Наприкінці заходу у виконанні дівочого ансамблю пролунала пісня «Три поради», а її проникливі слова «Не рубай тополю, не ламай калину, не стріляй у птаха» глибоко лягли у серця наших вихованців як заклик берегти нашу Землю від загибелі.

Відзначили Всесвітній день Землі у школі №9 м. БахмутаВідзначили Всесвітній день Землі у школі №9 м. БахмутаВідзначили Всесвітній день Землі у школі №9 м. БахмутаВідзначили Всесвітній день Землі у школі №9 м. Бахмута