Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

Верховна рада України

Майстер-клас з писанкарства пройшов у м. Бахмуті

Переглядів: 1710
21.04.2016 - 13:40

З метою національно-патріотичного виховання учнівської молоді, шанобливого ставлення до української культури та популяризації мистецтва писанкарства на сході України 19 квітня на центральній площі м. Бахмута пройшла обласна акція «Від писанки до писанки», організатором якої виступив департамент освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

Учні 5-7 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 відділу освіти Артемівської міської ради взяли активну участь у майстер-класі «Писанка єдності», яку провів народний майстер Донеччини Дмитро Денисенко. Йому допомагали волонтери із різних міст Донецької області та м. Івано-Франківська.

Одягнені в українські вишиванки, діти ознайомилися з технологією нанесення воску та поетапного фарбування яйця, з історією та прийомами традиційного писанкарства. Учні малювали символ весняного сонця – джерело світла, тепла і життя, бо писанки, оздоблені сонячними знаками, вважалися здатними охороняти їх власників від хвороб, нещастя та злого ока.

Школярі працювали із задоволенням і на згадку про цей захід отримали першу у своєму житті власноруч розписану писанку. Наприкінці учні щиро подякували майстрам за отриманні знання та досвід.

Майстер-клас з писанкарства пройшов у м. БахмутіМайстер-клас з писанкарства пройшов у м. БахмутіМайстер-клас з писанкарства пройшов у м. БахмутіМайстер-клас з писанкарства пройшов у м. Бахмуті

Останні статті на сайті