Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 112 гостей.

Презедент України

Участь учнів НВК №11 м. Бахмута в обласній природоохоронній акції «Збережемо первоцвіти»

Переглядів: 2105
29.03.2016 - 13:02

Члени шкільного клубу «Еколог», лідери учнівського самоврядування школи-ліцею №11 долучилась до практичних природоохоронних дій на захист первоцвітів, і приєдналися до участі в обласній акції «Збережемо первоцвіти», яку щороку підтримує відділ освіти Артемівської міської ади.

З першими сонячними днями з’являються перші весняні квіти. Нажаль, мільйони ранньоквітучих рослин стають об’єктами масового збору та продажу, що призводить до зменшення чисельності цих красивих рослин, а місцями – до їх повного зникнення. Серед них – підсніжник звичайний, шафран Гейфеля, рябчик шаховий, білоцвіт весняний, сон великий, проліска дволиста та ін. Більшість цих видів занесені до Червоної книги України.

Члени Ліги Майбутніх Поліцейських розмістили у місцях масового перебування мешканців м. Бахмута листівки з інформацією-попередженням: «Продаж первоцвітів – це порушення законів України «Про Червону книгу України», «Про охорону навколишнього середовища України» та правил торгівлі. Відповідальність несе не тільки продавець, а й покупець квітів, адміністративна відповідальність передбачена у формі штрафів та стягнення збитків в перерахунку на кожну рослину. Забороняється продаж як дикорослих квітів, так і тих, що вирощуються вдома. За незаконний збір та продаж первоцвітів у громадян конфісковуватимуть незаконно здобуте та накладатимуть штраф. Крім того, порушники відшкодовуватимуть збитки, завдані навколишньому середовищу. Громадян, які будуть незаконно збирати та реалізовувати первоцвіти, притягуватимуть до адміністративної відповідальності. Квіти найчастіше продаються з рук на стихійних ринках».

Небайдужі учні щорічно намагаються привернути увагу до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин, навчити людей відчувати, розуміти та оберігати цю надзвичайну красу, розвивати почуття відповідального ставлення до природи, формувати у населення екологічну культуру, природоохоронні навички.

Участь учнів НВК №11 м. Бахмута в обласній природоохоронній акції «Збережемо первоцвіти»Участь учнів НВК №11 м. Бахмута в обласній природоохоронній акції «Збережемо первоцвіти»Участь учнів НВК №11 м. Бахмута в обласній природоохоронній акції «Збережемо первоцвіти»Участь учнів НВК №11 м. Бахмута в обласній природоохоронній акції «Збережемо первоцвіти»

Останні статті на сайті