Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 66 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Вибір професії

Переглядів: 3127
15.03.2016 - 14:27

Навчання в старших класах – це період формування особистості, її цінностей та переконань. Важливим аспектом в житті старшокласників є проблема професійного вибору та професійного самовизначення. Тому одним із головним напрямків діяльності служби зайнятості завжди була профорієнтаційна робота з учнівською молоддю.

Питання вибору професії є складним і багатогранним. Молодій людині непростозорієнтуватися в своїх професійних інтересах, схильностях, ще й нинішня соціально-економічна ситуація диктує свої умови на ринку праці. Нині, в час розвитку інформаційних технологій, важливо, щоб учні отримували якомога більше якісної та різноманітної інформації, щоб більш виважено підходити до вибору професії.

Протягом січня – березня 2016 року спеціалістами Артемівського міського центру зайнятості було проведено більш 20 профорієнтаційних заходів для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл  Артемівська. Один із таких відбувся в центрі зайнятості  10 березня 2016 року для 11 учнів дев’ятого класу ЗОШ №18 м. Бахмута.

Спеціалісти центру зайнятості  ознайомили школярів з послугами служби зайнятості для учнівської молоді, переліком професій, які є актуальними на ринку праці. Учні розглянули  формулу вибору професії та отримали кваліфіковані рекомендації як уникнути помилок при виборі професії.

Окремим пунктом роботи з учнями стала презентація інтернет–порталу з профорієнтації для молоді  «Моя кар’єра». Даний портал створений для інформування молоді з питань освіти, вибору професії, можливостей працевлаштування, стану ринку праці. Крім того на сайті реалізована можливість проходження безкоштовного профорієнтаційного тестування для молоді за однією з найкращих світових методик «Magellano Університет». За словами учнів, відвідування центру зайнятості стало для них   яскравою подією, яка спонукала їх замислитися над своїм професійним майбутнім.

Сіддікі Г.М.
провідний фахівець з профорієнтації
відділу АПБ Артемівського МЦЗ