Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 59 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

День Вишиванки у дитячому садку «Росинка»

Переглядів: 3015
15.03.2016 - 12:47

У дошкільному закладі №18 «Росинка» пройшов тематичний День Вишиванки. Із самого ранку лунали українські народні пісні, а малюки та працівники дитсадка, одягнені в українські сорочки-вишиванки щиро вітали один одного зі святом. Діти з великим інтересом і задоволенням розглядали візерунки на своїх сорочечках, фартушках, ділились враженнями, милувались різнокольоровими барвами свого вбрання.

У кожній віковій групі було організовано виставки, присвячені вишиванці: «Рушнички, ви мої рушнички» (середня група «Джерельце»), «Сорочка-вишиванка» (старша група «Капітошка»), «Візерунки чарівної голочки» (середня група «Курчатко»), «Вишита серветка» (середньо-старша група «Горобинка»). У холі закладу майоріли українські рушники, виблискували глянцем твори Т.Шевченка, привертали до себе увагу фото та картини із зображенням рідної України учнів Дитячої школи мистецтв. Експонати на незвичайну виставку надали педагоги та батьки вихованців. Збагатити уявлення дітей про мистецтво вишивання допомогла і комп’ютерна презентація «Вчимося вишивати». На очах у здивованих малюків на полотнах оживали різноманітні українські візерунки.

Оглянувши представлені матеріали, діти вирішили теж стати майстрами та виготовити «вишиванки» різними способами – прикрасити сорочки, рушники, серветки та фартушки за допомогою нетрадиційних технік зображувального мистецтва на тематичних заняттях: «Як у нашої Оксанки є сорочка вишиванка» (01 ясельна група), «Вишита сорочка - оберіг для дочки та синочка» (02 середня група), «Сорочка-вишиванка для Оленки та Іванка» ( 03 старша група), «Вишиванка з бабусиної скрині» (04 середня група), «Вишиванку одягаємо - Україну прославляємо» (05 група (2-га молодша), «Барвиста вишиванка» (06 старша група). Справа виявилась нелегкою, але кожен показав свої здібності, вправність, проявив охайність та довів, що його робота найкраща. Впродовж дня малята дізнались, що про вишиванки складено багато пісень, написано безліч віршів та різноманітних ігор.

Наприкінці Дня вишиванки відбулась літературно-музична вітальня «Поетичні вишиванки Тараса Шевченко», присвячена святкуванню Шевченківського тижня. Під час означеного дійства діти читали вірші Великого Кобзаря, співали українські пісні, грали в народні ігри.

Проведений захід сприяв вихованню почуття пошани до життя і творчості Тараса Григоровича Шевченка, усвідомленню величі його творчої спадщини, формуванню у малечі почуття власної гідності, віри у свій народ, шанобливого ставлення до родини, домівки.

У дошкільному закладі №18 «Росинка» пройшов тематичний День Вишиванки. У дошкільному закладі №18 «Росинка» пройшов тематичний День Вишиванки. У дошкільному закладі №18 «Росинка» пройшов тематичний День Вишиванки.