Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 102 гостя.

Презедент України

Розробка та впровадження ефективних моделей національно-патріотичного виховання дітей м. Бахмута

Переглядів: 4193
26.02.2016 - 09:07

У сучасних суспільно-політичних умовах, коли Україна ціною життя Героїв Небесної Сотні, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуло національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді.

На виконання Плану заходів по реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді в закладах освіти Артемівської міської ради міським методичним кабінетом та Центром практичної психології і соціальної роботи відділу освіти було організовано круглий стіл за участю заступників директорів шкіл з виховної роботи, психологів та соціальних педагогів, за темою «Розробка та впровадження ефективних моделей національно-патріотичного виховання сучасної молоді».

Створення ефективної моделі національно-патріотичного виховання у системі виховної роботи навчального закладу має стати для кожної дитини осередком формування громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну, як незалежну державу, сприяти єднанню українського народу та встановленню громадянського миру й злагоди в суспільстві.

Відкрила круглий стіл завідувач міського методичного кабінету Ніла Лисюк. Вона зазначила, що сьогодні у всіх навчальних закладах патріотичне виховання наскрізно пронизує весь навчально-виховний процес, органічно поєднує національне, громадянське, моральне, родинно-сімейне, естетичне, правове, екологічне, фізичне, трудове виховання, базується на національній історії, знанні та відстоюванні своїх прав, виконанні конституційних і громадянських обов’язків, відповідальності за власне майбутнє, добробут та долю країни й охоплює  всіх учасників навчально-виховного процесу: дітей, педагогів і батьків тощо.

У практичній частині круглого столу кожен з заступників директорів з ВР презентував модель національно-патріотичного виховання саме своєї школи. Практичними психологами шкіл були розглянуті соціально-психологічні аспекти національно-патріотичного виховання учнів загальноосвітнього навчального закладу, психологічні аспекти підвищення рівня обізнаності педагогів і батьків з даного питання. Модераторами круглого столу Римою Морозовою та Анастасією Зікас були поставленні проблемні завдання до всіх присутніх, і в результаті їх обговорення учасники круглого столу розробили модель національно-патріотично виховання, модель соціально-психологічного супроводу національно-патріотичного виховання та рекомендації круглого столу.

Український педагог Софія Русова зазначала, що справжні герої – це ті, хто ставить перед собою великі та шляхетні завдання і бореться за них, не шкодуючи для цього ні сил, ні, навіть, життя.

Школа повинна розвиватись і крокувати в ногу з поступом життя, шукати нові шляхи оптимізації сучасного національно-патріотичного виховання. Над цим і працює педагогічна спільнота м. Бахмута.

Розробка та впровадження ефективних моделей національно-патріотичного виховання дітей м. БахмутаРозробка та впровадження ефективних моделей національно-патріотичного виховання дітей м. БахмутаРозробка та впровадження ефективних моделей національно-патріотичного виховання дітей м. БахмутаРозробка та впровадження ефективних моделей національно-патріотичного виховання дітей м. Бахмута

Останні статті на сайті