Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 78 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Вчителі правознавства шкіл Артемівська, Часів Яру та Соледара зібрались за «круглим столом»

Переглядів: 3635
11.12.2015 - 07:37

7 грудня у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради стартував Всеукраїнський тиждень права, який триватиме до 12 грудня. Тиждень права є чи не першим і чи не наймасштабнішим правовим заходом, який проводиться в Україні. Він узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в Україні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права, згідно з планом роботи відділу освіти та міського методичного кабінету, 9 грудня на базі Артемівської школи №12 відбувся «круглий стіл» для вчителів правознавства шкіл Артемівська, Часів Яру та Соледара «Формування правової культури учнів з метою уникнення правопорушень на уроках правознавства та в позаурочний час».

Засідання відкрила керівник секції «Правознавство» міського методичного об`єднання вчителів історії та правознавства Світлана Логінова. Вона відмітила основні задачі, які стоять перед педагогами-правознавцями, звернула увагу колег на сучасний підхід щодо виховання правової свідомості та культури серед молоді, наголосила на тому, що це спільна робота школи, сім`ї та правоохоронних органів.

Під час проведення заходу піднімались такі питання, як необхідність правового виховання, проведення профілактичної роботи серед учнів, робота клубів, гуртків, факультативів правового спрямування. В обговоренні взяла участь заступник директора з виховної роботи Часовоярської ЗОШ №15 Рімма Морозова, яка ознайомила присутніх із ситуацією щодо правопорушень серед неповнолітніх у місті, розповіла про заходи, які сприяють усуненню негативних явищ серед підлітків, надала рекомендації вчителям правознавства щодо організації їхньої роботи у позаурочний час.

З досвідом роботи «Організація діяльності шкільного клубу «Правознавець» виступила вчитель-методист Артемівського НВК №11 Олена Чухлєбова, яка розповіла про форми роботи з учнями щодо виховання правової культури, про створення постійно діючої лекторської учнівської групи, яка знайомить молодших школярів з історією та новинами, які стосуються правових питань.

Активну участь в обговоренні питань також взяли вчителі правознавства Вячеслав Пилипчатин (ЗОШ №9), Сергій Братушка (ЗОШ-інтернат №1), Оксана Федяєва (ЗОШ №18), Інна Мацюк (ЗОШ №17).

Робота «круглого столу» завершилась наданням рекомендацій щодо проведення місячника правових знань.

7 грудня у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради стартував Всеукраїнський тиждень права, який триватиме до 12 грудня. 7 грудня у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради стартував Всеукраїнський тиждень права, який триватиме до 12 грудня. 7 грудня у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради стартував Всеукраїнський тиждень права, який триватиме до 12 грудня. 7 грудня у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради стартував Всеукраїнський тиждень права, який триватиме до 12 грудня.

Останні статті на сайті