Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Свято української писемності та мови в Артемівській школі №5

Переглядів: 2634
10.11.2015 - 13:18

9 листопада вся країна відзначає День української писемності та мови. Учні Артемівської школи №5 також вшанували цю дату та стали учасниками свята «Квітни, мово наша рідна».

Протягом заходу діти розповідали вірші та співали українські пісні, дивуючи присутніх красою української мови, її співучістю.

Учні говорили про творців слов’янської абетки Кирила та Мефодія, тернистий шлях боротьби та заборон, які пережила українська мова та мужньо витримала всі знущання. Крім цього, школярі підготували інсценізацію козацької пісні, що була розрадою тяжкої праці козаків і у походах, і в турецькому полоні. Учні 7-х класів читали для присутніх гуморески та підтвердили, що наша мова має жартівливу вдачу.

Для кожного народу дорога своя мова, тож на святі було вшановано наш безцінний скарб, джерело вічної мудрості – українську мову.

Свято української писемності та мови в Артемівській школі №5Свято української писемності та мови в Артемівській школі №5Свято української писемності та мови в Артемівській школі №5