Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 129 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Авансові внески при виплаті дивідендів

Переглядів: 553
Питання: 

Підприємство декларує та сплачує податкові зобов’язання з податку на прибуток щокварталу. Чи мало таке підприємство право на зменшення податкового зобов’язання з цього податку за підсумками першого кварталу поточного року на суму сплачених протягом цього кварталу авансових внесків при виплаті дивідендів та списання у наступних періодах суми неврахованих авансових внесків попередніх звітних періодів?

Відповідь: 

Порядок сплати податкового зобов’язання з податку на прибуток при виплаті дивідендів передбачено пп. 57.11 п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу.
Так, відповідно до пп. 57.11.2 цього пункту, крім випадків, передбачених підпунктом пп. 57.11.3 зазначеного пункту, емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток.
Авансовий внесок обчислюється за ставкою, встановленою п. 136.1 ст. 136 Податкового кодексу. Сума дивідендів, що підлягає виплаті, не зменшується на суму авансового внеску. Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.
Сума сплачених авансових внесків із податку на прибуток при виплаті дивідендів підлягає зарахуванню у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік.
Таким чином, платник податку мав відобразити сплачені у I кварталі 2016 р. авансові внески при виплаті дивідендів у зменшення податкового зобов’язання з цього податку у рядку 16.3 додатка ЗП до Декларації за I квартал 2016 р.