Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 123 гостя.

Урядовий портал

Рішення Бахмутської міської ради від 22.02.2017 №6/98-1788

Переглядів: 3772
сессия : 

Про встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів на 2017 рік  у м. Бахмуті.

Розглянувши службову записку від 13.01.2017 №01-0150-06 начальника Фінансового управління Бахмутської міської ради Ткаченка О.М. « Про місцеві податки і збори, які будуть діяти на території м.Бахмута у 2017 році», відповідно до Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI із внесеними до нього змінами,  керуючись ст.ст. 26, 59, 73 Закону України від 21.05.1997 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» із внесеними до нього змінами, Бахмутська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

 1. Встановити у м. Бахмуті розміри ставок місцевих податків і зборів по:

1.1. Податку на майно, який складається з:

1.1.1. Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – за 1кв.метр бази оподаткування об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

у відсотках (%)                                                                                                                                                                                                                  

Типи нерухомості

Розміри ставок

Для нерухомості, яка розташована в Зонах І та ІІ

Для нерухомості, яка розташована за межами Зон І та ІІ

Житлова нерухомість, яка перебуває у власності:

 

Фізичних осіб

Юридичних осіб

Фізичних осіб

Юридичних осіб

Житловий будинок

0,5

0,5

0,5

0,5

Прибудова до житлового будинку

0,5

0,5

0,5

0,5

Квартира

0,5

0,5

0,5

0,5

Котедж

0,5

0,5

0,5

0,5

Кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах

0,3

0,3

0,3

0,3

Садовий будинок

0,3

0,3

0,3

0,3

Дачний будинок

0,3

0,3

0,3

0,3

у відсотках (%)

Типи нерухомості

Розміри ставок

Для нерухомості, яка розташована в  Зоні I

Для нерухомості, яка розташована в Зоні ІІ

Для нерухомості, яка розташована за межами  Зон І та ІІ

Нежитлова нерухомість, що перебуває у власності фізичних та юридичних осіб

Будівлі готельні

0,7

0,7

0,5

Будівлі офісні

0,7

0,7

0,5

Будівлі торговельні

0,7

0,7

0,5

Гаражі

0,2

0,2

0,1

Будівлі для публічних виступів

0,3

0,3

0,3

Господарські (присадибні) будівлі

0,2

0,2

0,1

Інші будівлі

0,2

0,2

0,1

У цьому пункті для встановлення розмірів ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, вважати зонами частини міської території міста Бахмут в межах:

Зона І  в межах вулиць: вул. Маріупольська до вул. Широка, в межах вул. Широка до вул. Бахмутська, вздовж вул. Бахмутська до території відведення залізниці, вздовж території відведення залізниці до вул. Привокзальна, в межах вул. Привокзальна до вул. О. Сибірцева, в межах вул. О. Сибірцева до вул. Ціолковського, вздовж вул. Ціолковського до вул. Миру, вздовж вул. Миру до вул. Привокзальна, здовж вул. Привокзальна до вул. Трудова, вздовж вул. Трудова до території відведення залізниці, вздовж території відведення залізниці, до р. Бахмутка, вздовж р. Бахмутка до вул. Маріупольська.

Зона ІІ в межах вулиць: вул. Черняховського до південної частини ставку «Північний», вздовж території відведення залізниці до пров. 1-й Пушкінський, вздовж пров.1-й Пушкінський до вул. Польова, вздовж вул. Польова до вул. Чайковського, вздовж вул. Чайковського до межі території міста Бахмута, по  межі території міста до вул. Черняховського.

Встановити пільгову ставку для оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичних осіб, які належать до пільгових категорій, зазначених нижче, у розмірі 0 відсотка до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового)  року за 1 кв.метр загальної площі житлової нерухомості, що підлягає оподаткуванню:

а) особам, які належать до інвалідів війни відповідно до статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

б) особам, які належать до учасників бойових дій відповідно до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

в) особам,  на яких відповідно до статті 10  Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» поширюється дія зазначеного закону;

г) особам,  які мають особливі заслуги перед Батьківщиною відповідно до статті 11 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

ґ) особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною відповідно до статті 8 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні»;

д) членам сімей померлих осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та/або мають особливі трудові заслуги перед Україною;

е) особам, які належать до постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 1 згідно пункту 1 частини першої статті 14 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Така пільга застосовується лише для одного об’єкта житлової нерухомості (квартири або житлового будинку). При визначенні осіб, які належать до пільгових категорій, враховувати вимоги чинного законодавства України та нормативно-правові акти Бахмутської міської ради з цього питання.        

Встановити пільгову ставку у розмірі 0 відсотка для оподаткування об’єктів нежитлової нерухомості – господарських (присадибних) будівель, що розміщені на прибудинкових територіях житлових, садових та дачних будинків, котеджів та знаходяться у власності фізичних осіб.

У разі, якщо у власності фізичної особи є декілька будинків та, відповідно, прибудинкових територій така пільгова ставка застосовується лише для об’єктів нежитлової нерухомості, які розміщені на одній прибудинковій території, що знаходяться у власності фізичної особи.

База  оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий (звітній) період (рік).

За наявності у власності платника податку  об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи – платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/ або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об'єкт житлової нерухомості (його частку).

1.1.2. Транспортного податку - з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

1.1.3. Плати за землю - земельного податку:

1.1.3.1. За земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, у відсотках від їх  нормативної грошової оцінки з урахуванням коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель  станом на       01 січня поточного року:

1.1.3.2. За земельні ділянки (в межах населеного пункту) під житловим фондом (у т.ч. для обслуговування житлових будинків об’єднань співвласників багатоквартирних будинків), автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку, гаражними кооперативами, гаражно - будівельними, дачно - будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також за земельні ділянки, надані для потреб сільськогосподарського виробництва, водного та лісового господарства, які зайняті виробничими, культурно - побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами  у розмірі 0,03 відсотка.

1.1.3.3. За земельні ділянки (в межах населених пунктів), що відносяться до земель залізничного транспорту (крім земельних ділянок, на яких знаходяться окремо розташовані культурно - побутові будівлі та інші споруди)  у розмірі 0,25 відсотка.

1.1.3.4. За земельні ділянки (в межах населених пунктів), надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, а також за водойми, надані для виробництва рибної продукції  у розмірі 0,25 відсотка.

1.1.3.5. За один гектар сільськогосподарських угідь (в межах населених пунктів):

а) для ріллі, сіножатей та пасовищ у розмірі 0,3 відсотка;

б) для багаторічних насаджень  у розмірі 0,3 відсотка.

1.1.3.6. За земельні ділянки (в межах населеного пункту), що знаходяться у власності, які надані для промисловості, виробництва, будівництва  у розмірі 1,0 відсотка.

1.1.3.7. За земельні ділянки  комунальної власності (в межах населеного пункту), які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання державної та комунальної форми власності  у розмірі 1,0 відсотка.

1.1.3.8. За земельні ділянки (в межах населеного пункту), що перебувають у власності для комерційного використання (залежно від виду економічної діяльності платника податку з урахуванням цільового призначення земельної ділянки):

а) під майстерні з надання послуг (пошив, ремонт одягу та взуття, галантерейні вироби, ремонт побутової техніки, пральні, перукарні, салони краси, фотосалони, тощо)  у розмірі 1,2 відсотка;

б) для торгівлі продовольчими товарами  розмірі 1,5 відсотка;

в) для торгівлі непродовольчими товарами  у розмірі 2,0 відсотка;

г) під торговельні, торгово-розважальні та розважальні комплекси  у розмірі 1,5 відсотка;

д) під адміністративні будівлі та приміщення   у розмірі 1,5 відсотка;

є) під склади, СТО, приватні ремонтні майстерні, мийки машин, автостоянки у розмірі 2,0 відсотка;

ж) під їдальні, кафе, бари, ресторани, літні майданчики, дитячі кафе  у розмірі 2,0 відсотка;          

з) для інших земельних ділянок - у  розмірі 3,0 відсотка.

1.1.3.9. Для власників нежитлових приміщень (їх частин) у багатоквартирних житлових будинках за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно застосовується ставка земельного податку у розмірі 3,0 відсотка.

1.1.3.10. За земельні ділянки комунальної власності (в межах населеного пункту), на яких розташовані об’єкти нерухомості, що знаходяться у власності  фізичних осіб – громадян, суб’єктів господарювання (фізичних та юридичних осіб), але які не мають правовстановлюючих документів на земельні ділянки або знаходяться у стадії оформлення у розмірі 3,0 відсотка.

1.1.3.11. За земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім земельних ділянок, зазначених в підпункті 1.1.3.2 пункту 1.1.3 та земельних ділянок державної та комунальної форми власності) у  розмірі 6,0 відсотків.

1.1.3.12. За земельні ділянки загального користування у розмірі 1,0 відсотка.

1.1.3.13. Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою розміру земельного податку, встановленого для відповідної категорії земельних ділянок на території міста Бахмута та не може перевищувати 12,0 відсотків нормативної грошової оцінки.

Для розрахунку розміру річної орендної плати за земельні ділянки,  що надаються в оренду суб’єктам господарювання, фізичним особам в залежності від цільового призначення земельних ділянок з урахуванням коефіцієнту до ставки земельного податку, затвердженого рішенням Артемівської міської ради від 27.07.2011 № 6/9-176 «Про затвердження розміру коефіцієнтів до ставки земельного податку для визначення розміру річної орендної плати за земельні ділянки на території м. Артемівська» із внесеними до нього змінами, встановити ставку земельного податку у розмірі 1,0 відсотка від нормативної грошової оцінки з урахуванням коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель  станом на       01 січня поточного року.

1.1.3.14. Плата за договором про встановлення земельного сервітуту на земельну ділянку комунальної власності територіальної громади м. Бахмута за своєю суттю тотожна орендній платі за земельну ділянку.

Для розрахунку розміру річної плати за земельні ділянки комунальної власності територіальної громади м. Бахмута, що надаються за договором про встановлення земельного сервітуту на земельну ділянку комунальної власності територіальної громади м. Бахмута суб’єктам господарювання в залежності від цільового призначення земельних ділянок з урахуванням коефіцієнту до ставки земельного податку, затвердженого рішенням Артемівської міської ради від 27.07.2011 № 6/9-176 «Про затвердження розміру коефіцієнтів до ставки земельного податку для визначення розміру річної орендної плати за земельні ділянки на території м. Артемівська» із внесеними до нього змінами, встановити ставку земельного податку у розмірі 1,0 відсотка від нормативної грошової оцінки урахуванням коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель  станом на 01 січня поточного року.

1.2.Єдиному податку:

1.2.1. Для юридичних осіб, зареєстрованих у м. Бахмуті, в розмірах згідно Податкового кодексу України  від 02.12.2010 №2755-VI із внесеними до нього змінами;

1.2.2. Для фізичних осіб - підприємців, зареєстрованих у м. Бахмуті, за один календарний місяць залежно від виду діяльності згідно національного класифікатора України, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 із внесеними до нього змінами:

1.2.2.1. для першої групи платників єдиного податку (фізичних осіб) у відсотках до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 01 січня податкового (звітного) року згідно додатку до рішення (додається);

1.2.2.2. для другої групи платників єдиного податку (фізичних осіб) у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати встановленої законом на 01січня податкового (звітного) року згідно додатку до рішення (додається);

1.2.2.3. для третьої групи платників єдиного податку у відсотках до доходу.

1.3. Збору за місця для паркування транспортних засобів  - за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі  0,03  відсотка розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 01 січня  податкового (звітного) року.

Базовий  податковий період дорівнює  календарному кварталу.

1.4. Туристичному збору - у розмірі 1 відсотка вартості усього періоду проживання (ночівлі) у закладах готельного типу за вирахуванням податку на додану вартість.

2. Відстеження результативності цього рішення здійснюється Фінансовим управлінням Бахмутської міської ради в терміни:

2.1. Повторне - через рік з дня набрання ним чинності.

2.2. Періодичне - раз на кожні три роки.

3. Результати відстежень в 10-денний термін після їх здійснення, оприлюднюються Фінансовим управлінням Бахмутської міської ради (Ткаченко) в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті Бахмутської міської ради.

4. Встановити, що дане рішення набирає чинності з 01 січня 2017 року.

5. Фінансовому управлінню Бахмутської міської ради (Ткаченко) забезпечити оприлюднення даного рішення через засоби масової інформації та шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Бахмутської міської ради.

6. Вважати такими, що з дня набрання чинності цим рішенням, втрачають чинність рішення Артемівської міської ради:

- від 24.06.2015 № 6/67-1240 «Про встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів у м.Артемівську »;

- від 12.01.2016 № 6/77-1369 «Про внесення змін до рішення Артемівської міської ради від 24.06.2015 № 6/67-1240 «Про встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів у м. Артемівську».

7. Організаційне виконання рішення покласти на Фінансове управління Бахмутської міської ради (Ткаченко), першого заступника міського голови    Савченко Т.М.

8. Координаційне забезпечення виконання рішення покласти на постійну комісію Бахмутської міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, бюджету і фінансів (Нікітенко), секретаря Бахмутської міської ради Кіщенко С.І.

Секретар Бахмутської міської ради                                            С.І.Кіщенко

ДолученняРозмір
Файл Рішення Бахмутської міської ради від 22.02.2017 №6/98-1788
Про встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів на 2017 рік у м. Бахмуті.
46.9 KB