Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Урядовий портал

Рішення Бахмутської міської ради від 26.08.2020 №6/145-3075

Переглядів: 216
сессия : 

Про надання дозволу на створення квартального комітету «Кліщіївський»

Розглянувши висновок організаційного відділу Бахмутської міської ради щодо відповідності  законодавству України поданих документів  про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення від 03.08.2020 № 01-4283-06, враховуючи заяву від 03.08.2020 № 01-01/9171 ініціативної групи зі створення квартального комітету «Кліщіївський», з метою сприяння діяльності органів  самоорганізації населення, розташованих на території Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади,  згідно Статуту  територіальної громади міста Бахмута,  затвердженого рішенням Артемівської міської ради  від  26.03.2008 № 5/28 - 581, (зі змінами), відповідно до Порядку  створення та легалізації органів самоорганізації населення на території Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади, затвердженого рішенням Бахмутської міської ради від  24.06.2020 № 6/143 – 3030, керуючись  ст.ст.14, 26, 59 Закону  України  «Про місцеве  самоврядування  в Україні» (зі змінами), Законом України «Про органи самоорганізації населення» (зі змінами), Бахмутська міська  рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Надати дозвіл на створення квартального комітету, який діятиме на  території села Кліщіївка, Іванівського старостинського округу Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади (далі – квартальний комітет).

2. Визначити:

2.1.  Назву квартального комітету - «Кліщіївський».

2.2. Територію діяльності квартального комітету «Кліщіївський», за адресою: 84500, Україна, Донецька область, Бахмутський район, с.Кліщіївка, в межах:

Вулиць:

Клубна – усі номери;

Первомайська – усі номери;

Садова – усі номери;

Тавричанська – усі номери;

Шкільна – усі номери. 

Провулки:

Полевий – усі номери. 

2.3. Основні напрями діяльності квартального комітету «Кліщіївський»:

2.3.1. Представлення спільно з депутатами Бахмутської міської ради інтересів жителів кварталу «Кліщіївський» в Бахмутській міській раді, її виконавчому комітеті.

2.3.2. Сприяння дотриманню Конституції і законів України, актів Президента України, Кабінета Міністрів України, виконанню рішень Бахмутської міської ради та її виконавчого комітету, а також розпоряджень міського голови.

2.3.3. Внесення у встановленому порядку, пропозицій до проєктів програм соціально-економічного та культурного розвитку та  проєктів бюджетів     Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади.

2.3.4. Організація на добровільних засадах участі населення у здійсненні заходів з охорони навколишнього середовища, проведення робіт з благоустрою, озеленення та утримання в належному вигляді садиб, дворів, вулиць, площ, парків, кладовищ, братських могил, дитячих майданчиків.

2.3.5. Організація на добровільних засадах участі населення у здійсненні заходів щодо охорони пам'яток історії та культури, ліквідації наслідків стихійних лих.

2.3.6. Здійснення контролю за якістю житлово-комунальних послуг, що надаються громадянам, які проживають на території квартального комітету.

2.3.7. Надання допомоги закладам освіти, закладам культури, фізкультури і спорту, у проведенні культурно-освітньої, спортивно-оздоровчої та виховної роботи серед населення, розвитку художньої творчості, фізкультури і спорту, сприяння збереженню культурної спадщини, традицій народної культури, впровадженню в побут нових обрядів.

2.3.8. Організація допомоги престарілим громадянам, особам з інвалідністю, сім'ям загиблих воїнів, партизанів та військовослужбовців, малозабезпеченим та багатодітним сім'ям, а також самотнім громадянам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, внесення пропозицій з цих питань до виконкому Бахмутської міської ради.

2.3.9. Надання необхідної допомоги органам пожежного нагляду в здійсненні протипожежних заходів та дотримання вимог протипожежної безпеки.

2.3.10. Сприяння у відповідності з чинним законодавством правоохоронним органам у забезпеченні ними охорони громадського порядку.

2.3.11.  Розгляд звернень громадян, здійснення прийому громадян.

2.3.12. Ведення обліку громадян за віком, за місцем роботи або навчання, які проживають у межах території діяльності квартального комітету.

2.3.13. Сприяння депутатам в організації їх зустрічей з виборцями, прийому громадян та проведення іншої роботи у виборчих округах.

2.3.14. Інформування громадян про діяльність квартального комітету, організація обговорення проєктів  його рішень з найважливіших питань життя територіальної громади.        

3. Зобов’язати ініціативну групу зі створення квартального комітету «Кліщіївський» здійснити легалізацію квартального комітету «Кліщіївський»,  у встановленому законодавством порядку.  

4. Організаційному відділу Бахмутської міської ради (Чернікова) забезпечити оприлюднення даного рішення шляхом розміщення на офіційному вебсайті Бахмутської міської ради.

 5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Бахмутської  міської  ради  з питань  житлово – комунального господарства, екології, транспорту і зв’язку  (Северінов), секретаря Бахмутської міської ради Кіщенко С.І.

Міський голова                                                                    О. О. РЕВА

ДолученняРозмір
Файл Рішення Бахмутської міської ради від 26.08.2020 №6/145-3075
Про надання дозволу на створення квартального комітету «Кліщіївський»
28.52 KB