Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 136 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Рішення Артемівської міської ради від 28.01.2015 №6/61-1138

Переглядів: 1475
сессия : 

Про внесення змін до рішення Артемівської міської ради від 29.05.2013 № 6/39-695 «Про встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів у м. Артемівську»

Заслухавши інформацію від 19.01.2015 до № 01-0100-06 начальника фінансового управління Артемівської міської ради  Ткаченка О.М. «Про внесення змін до рішень про місцеві податки і збори», у зв’язку із змінами у чинному законодавстві України, відповідно  до Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 № 2456-VI із внесеними до нього змінами, Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI із внесеними до нього змінами,  керуючись ст.ст. 26, 59, 73 Закону України від 21.05.1997 № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні» із внесеними до нього змінами, Артемівська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести  та затвердити наступні зміни до рішення Артемівської міської ради від 29.05.2013 № 6/39-695 „Про встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів у м.Артемівську” із змінами, внесеними до нього рішеннями Артемівської міської ради від 25.12.2013 № 6/46-878, від 26.11.2014 № 6/57- 1091, від 13.01.2015 № 06/60-1130 :

1.1.Доповнити рішення пунктом 1.6 :

1.6. Земельному податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, у відсотках від їх  нормативної грошової оцінки з урахуванням коєфіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель  станом на 01 січня поточного року:

1.6.1. За земельні ділянки ( в межах населеного пункту) під житловим фондом (у т.ч. для обслуговування житлових будинків об’єднань співвласників багатоквартирних будинків), автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку, гаражними кооперативами, гаражно- будівельними, дачно- будівельними та садівницькими товариствами, індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками фізичних осіб, а також за земельні ділянки, надані для потреб сільськогосподарського виробництва, водного та лісового господарства, які зайняті виробничими, культурно- побутовими, господарськими та іншими будівлями і спорудами  у розмірі 0,03 відсотка.

1.6.2. За земельні ділянки (в межах населених пунктів), що відносяться до земель залізничного транспорту ( крім земельних ділянок, на яких знаходяться окремо розташовані культурно- побутові будівлі та інші споруди)  у розмірі 0,25 відсотка.

1.6.3.За земельні ділянки (в межах населених пунктів), надані гірничодобувним підприємствам для видобування корисних копалин та розробки родовищ корисних копалин, а також за водойоми, надані для виробництва рибної продукції  у розмірі 0,25 відсотка.

1.6.4. За один гектар сільськогосподарських угідь ( в межах населених пунктів):

а) для ріллі, сіножатей та пасовищ у розмірі 0,1 відсотка;

б) для багаторічних насаджень  у розмірі 0,03 відсотка.

1.6.5. За земельні ділянки (в межах населеного пункту), що знаходяться у власності, які надані для промисловості, виробництва, будівництва  у розмірі 1,0 відсотка.

1.6.6. За земельні ділянки  комунальної власності (в межах населеного пункту), які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання державної та комунальної форми власності  у розмірі 1,0 відсотка.

1.6.7. За земельні ділянки (в межах населеного пункту), що перебувають у власності для комерційного використання (залежно від виду економічної діяльності платника податку з урахуванням цільового призначення земельної ділянки):

         а) під майстерні з надання послуг (пошив, ремонт одягу та взуття, галантерейні вироби, ремонт побутової техніки, пральні, перукарні, салони краси, фотосалони, тощо)  у розмірі 1,2 відсотка;

         б) для торговлі продовольчими товарами  розмірі 1,5 відсотка;

         в) для торгівлі непродовольчими товарами  у розмірі 2,0 відсотка;

         г)під торговельні, торгово-розважальні та розважальні комплекси  у розмірі 1,5 відсотка;

          д)під адміністративні будівлі та приміщення   у розмірі 1,5 відсотка;

          є) під склади, СТО, приватні ремонтні майстерні, мийки машин, автостоянки у розмірі 2,0 відсотка;

          ж) під їдальні, кафе, бари, ресторани, літні майданчики, дитячі кафе  у розмірі 2,0 відсотків;          

           з) для інших земельних ділянок - у  розмірі 3,0 відсотків.

1.6.8.Для власників нежитлових приміщень (їх частин) у багатоквартирних жилових будинках за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно застосовується ставка земельного податку у розмірі 3,0 відсотків.

1.6.9. За земельні ділянки комунальної власності  ( в межах населеного пункту), на яких разташовані об’єкти нерухомості, що знаходяться у власності суб’єктів господарювання ( фізичних та юридичних осіб), але які не мають правовстановлюючих документів на земельні ділянки або знаходяться у стадії оформлення у розмірі 3,0 відстоків.

1.6.10.За земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім земельних ділянок, зазначених в підпункті 1.6.1 пункту 1.6 та земельних ділянок державної та комунальної форми власності) у  розмірі 6,0 відсотків.

1.6.11. Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою 3,0 відсотків та не може перевищувати 12,0 відсотків нормативної грошової оцінки.

           Для розрахунку розміру річної орендної плати за земельні ділянки,  що надаються в оренду суб’єктам господарювання, фізичним особам в залежності від цільового призначення земельних ділянок з урахуванням коефіцієнту до ставки земельного податку, затвердженного рішенням Артемівської міської ради від 27.07.2011 № 6/9-176 « Про затвердження розміру коєфіцієнтів до ставки земельного податку для визначення розміру річної орендної плати за земельні ділянки на території м. Артемівська» із внесеними до нього змінами, встановити ставку земельного податку у розмірі 1,0 відсотка від нормативної грошової оцінки з урахуванням коєфіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель  станом на 01 січня поточного року.

 1.6.12. Плата за договором про встановлення земельного сервітуту на земельну ділянку комунальної власності територіальної громади м.Артемівська за своєю суттю тотожна орендної платі за земельну ділянку.

          Для розрахунку розміру річної плати за земельні ділянки комунальної власності територіальної громади м. Артемівська, що надаються за договором про встановлення земельного сервітуту на земельну ділянку комунальної власності територіальної громади м. Артемівська суб’єктам господарювання в залежності від цільового призначення земельних ділянок з урахуванням коефіцієнту до ставки земельного податку, затвердженного рішенням Артемівської міської ради від 27.07.2011 № 6/9-176 « Про затвердження розміру коєфіцієнтів до ставки земельного податку для визначення розміру річної орендної плати за земельні ділянки на території м. Артемівська» із внесеними до нього змінами, встановити ставку земельного податку у розмірі 1,0 відсотка від нормативної грошової оцінки урахуванням коєфіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель  станом на 01 січня поточного року.

2. Встановити, що дане рішення набирає чинності з 01.01. 2015 року.

3.Доручити фінансовому управлінню Артемівської міської ради (Ткаченко) здійснити в установленому порядку оприлюднення  цього рішення у місцевих засобах масової інформації та шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Артемівської міської ради.

4.Організаційне виконання рішення покласти на фінансове управління Артемівської міської ради (Ткаченко), першого заступника міського голови   Савченко Т.М.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Артемівської міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, бюджету і фінансів (Нікітенко), секретаря Артемівської міської ради Кіщенко С.І.

Міський голова                                                         О.О. РЕВА

 

ДолученняРозмір
Файл Рішення Артемівської міської ради від 28.01.2015 №6/61-1138
Про внесення змін до рішення Артемівської міської ради від 29.05.2013 № 6/39-695 «Про встановлення розмірів ставок місцевих податків і зборів у м. Артемівську»
42.04 KB