Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 95 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Про звітність з податку на прибуток підприємств у 2015 році

Переглядів: 847

ЛИСТ ДФС УКРАЇНИ ВІД 29.04.2015 Р. № 15562/7/99-99-15-02-01

Державна фіскальна служба України з метою належного адміністрування податку на прибуток підприємств повідомляє таке.

28 грудня 2014 р. Верховною Радою України прийнято Закон України № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який опубліковано в газеті «Голос України» (31.12.2014 р. № 254) та положення якого у частині справляння податку на прибуток підприємств набрали чинності з 01.01.2015 р. (далі - Закон № 71-VIII).

Законом № 71-VIII в новій редакції Податкового кодексу України (далі - Кодекс) не передбачено права платника податку, який сплачує авансовий внесок, подавати податкову декларацію за І квартал у разі неотримання ним прибутку або отримання збитку.

Відповідно до п. 49.1 ст. 49 Кодексу податкова декларація подається за звітний період в установлені цим Кодексом строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

При цьому платник податків зобов’язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог цього Кодексу подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є (п. 49.2 ст. 49 Кодексу).

У разі подання платником податків до контролюючого органу податкової декларації, заповненої з порушенням вимог пунктів 48.3 та 48.4 статті 48 цього Кодексу, такий контролюючий орган зобов’язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови (п. 49.11 ст. 49 Кодексу).

Враховуючи викладене вище, Державна фіскальна служба України зобов’язує начальників (виконуючих обов’язки начальників) Головних управлінь ДФС в областях, м. Києві та Міжрегіонального головного управління ДФС - Центрального офісу з обслуговування великих платників у разі встановлення випадків подання податкової декларації з податку на прибуток за період, що не відповідає звітному для кожного конкретного платника, забезпечити належний контроль щодо направлення відповідно до вимог п. 49.11 ст. 49 Кодексу повідомлень платникам податку на прибуток про відмову у прийнятті податкової звітності з цього податку.