Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Надходження єдиного податку за два місяці 2015 року зросли на 24 відс. порівняно з 2014 роком

Переглядів: 874

Протягом січня-лютого поточного року платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили 1,9 млрд. грн. єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата податку зросла на 24 відс. У січні-лютому 2014 року від діяльності спрощенців бюджет отримав понад 1,5 млрд. грн.

Понад 70 відс. сплаченої суми надійшло від фізичних осіб-підприємців. За вказаний період вони перерахували до бюджету 1,4 млрд. грн., що на 302,3 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

Юридичні особи у 2015 році сплатили 496,8 млн. грн. Порівняно з січнем-лютим 2014 року ця сума зросла на 60 млн. грн., тоді бюджет отримав 436,4 млн. грн. єдиного податку.   

Нагадаємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)” зменшено з 6 до 4 кількість груп платників єдиного податку.

Так, до 1 групи включено підприємців, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках або здійснюють господарську діяльність по наданню побутових послуг населенню. Це платники, у яких обсяг доходу до 300 тис. грн. на рік та відсутні наймані працівники.

Друга група – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку або населенню, здійснюють виготовлення або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства. Обсяг доходу у таких платників визначено у розмірі до 1,5 млн. грн. та кількість найманих працівників – до 10 осіб.

У третій групі працюватимуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи з обсягом доходу – до 20 млн. грн.., при цьому кількість найманих працівників необмежена.

У четвертій групі перебуватимуть сільгоспвиробники, в яких доля сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75 відс. Кількість найманих працівників для них та обіг коштів необмежені.