Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Нарахування митних платежів для подорожуючих авіатранспортом

Переглядів: 1408

При митному оформленні товарів, що ввозяться громадянами на територію України авіатранспортом, у супроводжуваному багажі або ручній поклажі, митні платежі сплачуються не завжди.

Зокрема, митні платежі не нараховуються у разі ввезення громадянами товарів (крім підакцизних) не частіше одного разу протягом доби, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 1000 євро.

Водночас у разі ввезення товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 1000 євро, але які ввозяться частіше одного разу на добу, такі товари підлягають письмовому декларуванню та оподатковуються ввізним митом за ставкою в розмірі 10 % фактурної вартості товарів та ПДВ.

Також при ввезенні громадянами товарів (крім підакцизних), загальна фактурна вартість яких більше 1000 євро та не перевищує 10 000 євро, нараховуються ввізне мито за ставкою в розмірі 10% сумарної фактурної вартості товарів та ПДВ. При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 1000 євро.

Нагадуємо, що фактурна вартість товару — ціна товару, зазначена в рахунку-фактурі (фактурі-проформі, касових або товарних чеках, ярликах, інших документах роздрібної торгівлі, які містять відомості щодо вартості таких товарів).

Справляння митних платежів при митному оформленні товарів, що переміщуються громадянами у супроводжуваному або несупроводжуваному багажі, ручній поклажі, здійснюється із застосуванням:

  • уніфікованої митної квитанції МД-1 за формою, встановленою наказом Державної митної служби України від 04.01.2005 р. № 1

або

  • митної декларації за формою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 р. № 431.