Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Презедент України

Сума коштів, сплачена за періоди навчання наступного року, не включається до податкової знижки

Переглядів: 1538

Окремі громадяни мають право на податкову знижку, тобто можуть повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого протягом 2012 року із заробітної плати.

До податкової знижки можна включити, зокрема, суму коштів, сплачених протягом звітного податкового року платником податку на користь закладу освіти за навчання платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати.

Платник податку у звітному році сплатив ВУЗу суму коштів за навчальний рік. Водночас, частина семестрів у рамках такого навчального року припадає на один календарний рік, а частина – на наступний. У такому випадку сума коштів сплачена за періоди навчання наступного календарного року,  не включається до податкової знижки за звітний рік.

Нагадаємо, податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Підстави для нарахування податкової знижки зазначаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається до 31 грудня включно  наступного за звітним податкового року.

Перелік витрат, що включаються до податкової знижки, а також  порядок нарахування податкової знижки  визначені у ст.166 ПКУ.