Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 58 гостей.

Урядовий портал

САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ ПОТЕРПІЛИХ ВНАСЛІДОК НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЕСІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ

Переглядів: 2561
19.08.2021 - 16:24

Одним із напрямів діяльності Фонду соціального страхування України є забезпечення потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням.

Порядок отримання санаторно-курортного лікування особами з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, затверджено постановою правління Фонду соціального страхування  від 24.05.2017 № 33 (зі змінами).

Відповідно до висновку МСЕК потерпілі забезпечуються санаторно-курортним лікуванням за прямими наслідками виробничої травми чи професійного захворювання.

Потерпілому, який став особою з інвалідністю, безоплатно  надається путівка для санаторно-курортного лікування, а також  компенсуються витрати на проїзд до санаторно-курортного закладу і у зворотному напрямку.

Термін санаторно-курортного лікування потерпілих становить 24 доби, для потерпілих з наслідками травм та захворюваннями хребта і спинного мозку - 45 діб ( може бути скорочений до 24 діб за письмовою заявою).

Періодичність санаторно-курортного лікування згідно з рішенням МСЕК становить для осіб з інвалідністю І групи – щороку; осіб з інвалідністю II групи – один раз на два роки; осіб з інвалідністю III групи – один раз на три роки.

Потерпілі мають можливість самостійно обрати санаторно-курортний заклад, розташований на території України, відповідно до медичних показань за профілем лікування.

Інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місце розташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються санаторно-курортні послуги потерпілим (особам з інвалідністю) внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання оприлюднено на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування. України. Перелік доступний за посиланням www.fssu.gov.ua у розділі «Оголошення».

Санаторне-курортне лікування проводиться за такими профілями захворювання:

- органів системи кровообігу;

- органів травлення;

- опорно-рухового апарату;

- нервової системи;

- наслідки травм та захворювання хребта і спинного мозку;

- органів дихання (не туберкульозної етіології);

- органів ендокринної системи;

- захворювання шкіри;

- нирок і сечовивідних шляхів;

- органів зору;

- наслідки опіків.

Для взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням  потерпілі подають до Органів Фонду такі документи:

1.Заяву встановленої форми.

2.Висновок МСЕК про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні та про потребу у супроводі (якщо таку потребу визначено).

3.Довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою  № 070/о (термін дії довідки не більше 12 місяців з дати видачі).

4. Індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю (за наявності).

5.Копію паспорта та ідентифікаційного коду потерпілого та особи, яка його супроводжує, якщо таку потребу визначено висновком МСЕК.

Звертаємо увагу потерпілих, у яких настає право на санаторно-курортне лікування у 2022 році, на необхідність надання заяви та відповідних документів на забезпечення санаторно-курортними путівками до 01.11.2021.

За довідками звертатись до Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за телефоном (0627) 44-52-89 або особисто за попереднім записом за адресою: м. Бахмут, вул. Незалежності, 41.