Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 108 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Щодо важливості офіційного працевлаштування працівників

Переглядів: 570
21.05.2019 - 09:24

Фахівці Бахмутського управління ГУ ДФС у Донецькій області звертають увагу роботодавців щодо важливості офіційного працевлаштування працівників. Сьогодні приділяється значна увага заходам з детінізації ринку праці та боротьбі з виплатою заробітної плати «в конвертах». Адже нелегальна праця знижує доходи місцевих бюджетів, бюджетів Пенсійного фонду та фондів соціального страхування.

Нелегально оформлений працівник втрачає трудовий та страховий стаж при розрахунку розміру пенсії.

Важно знати, що може постраждати не тільки працівник без офіційного оформлення, а й роботодавець, так як до нього застосовуються штрафи за порушення трудового законодавства відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VIII із змінами та доповненнями.

У поточному році розмір штрафів становить:

  • 30 мінімальних заробітних плат, встановленої законом на момент виявлення порушення за кожного працівника, за наступні порушення: фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору; оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час; виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • 10 мінімальних зарплат, встановленої законом на момент виявлення порушення за кожного працівника, за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за не оплату роботи в нічний час, роботу в вихідний або святковий день, понадурочну роботу).

Про факти порушень податкового законодавства з боку роботодавців громадяни можуть повідомити на «гарячу лінію» ДФС України за телефоном 0800-501-007.