Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 83 гостя.

Донецька обласна рада

На Донеччині місцеві бюджети отримали більше 4 мільйонів гривень «автоподатку»

Переглядів: 673
05.11.2018 - 14:33

Транспортний податок входить до складу податку на майно та повністю зараховується до місцевих бюджетів тих територій, на яких зареєстроване авто.

 Так, за січень-вересень 2018 року до місцевих бюджетів Донецької області сплачено більше 4,0 млн грн транспортного податку. У порівнянні з минулим роком надходження зросли в півтора рази, або на 1,4 млн гривень.

Варто зазначити, що сплачують транспортний податок і фізичні, і юридичні особи. За дев’ять місяців цього року від автовласників - юридичних осіб надійшло більше 1,6 млн грн та 2,4 млн грн – від фізосіб.

Одним з критеріїв для визначення об’єкта обкладення транспортним податком є вартісна оцінка легкового автомобіля. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня. У 2018 році вартість автівки, що підпадає під оподаткування, перевищує 1 млн 396 тис. гривень (375 МЗП х 3723).

З початку року найбільші відрахування «автоподатку» забезпечили власники автомобілів м. Маріуполя – 1,2 млн грн, м. Бахмут та м. Покровськ – по 0,6 млн грн відповідно.

Нагадуємо, фізичні особи повинні сплатити податок не пізніше 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичні особи сплачують щоквартально авансовими внесками до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.