Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 118 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Місцеві бюджети Донеччини отримали більше 565 млн гривень єдиного податку

Переглядів: 650
01.11.2018 - 10:42

Аналізуючи надходження місцевих бюджетів Донецької області протягом дев’яти місяців 2018 року, можна беззаперечно стверджувати, що єдиний податок належить до тих податкових платежів, надходження від якого стабільно зростають.

Суб’єкти господарювання Донеччини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за січень-вересень 2018 року сплатили до місцевих бюджетів області 565,2 млн грн єдиного податку, що на 19% перевищує минулорічні показники. За рахунок такого приросту місцеві громади отримали на 90,2 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2017 року.

Взагалі єдиний податок від малого підприємництва належить до тих податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво поповнюють місцевий бюджет та забезпечують життєдіяльність територіальних громад. Варто відзначити, що єдиний податок належить до тройки лідерів у формуванні місцевих бюджетів Донеччини, поступаючись за розміром лише податку на доходи фізичних осіб та земельному податку.

Найбільшу частку надходжень єдиного податку, а саме 66% від загальних надходжень, забезпечили фізичні особи-підприємці, сплативши до місцевих бюджетів понад 373,8 млн гривень.

Натомість юридичними особами - платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 191,4 млн грн, у тому числі більше половини надійшло від сільгоспвиробників області - 110,6 млн гривень.