Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 93 гостя.

ExportUA

Що потрібно знати платникам податків про особистий прийом в органах державної фіскальної служби?

Переглядів: 612
04.07.2018 - 15:07

Особистий прийом громадян посадовими особами органів фіскальної служби здійснюється відповідно до Порядку розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у Державній фіскальній службі України та її територіальних органах, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.03.2015 №271.

Особистий прийом проводиться керівником інспекції, а у разі відсутності - уповноваженими ним посадовими особами, керівниками та посадовими особами структурних підрозділів інспекції, до компетенції яких належать відповідні питання. Прийом здійснюється відповідно до внутрішнього трудового розпорядку роботи інспекції за попереднім записом у дні та години, визначені графіком особистого прийому громадян, затвердженим керівником інспекції.

Запис громадян на прийом проводиться в робочі дні за графіком роботи податкової інспекції. Запис на черговий прийом до керівництва інспекції припиняється за десять робочих днів до дати особистого прийому, до посадових осіб структурних підрозділів органів ДФС – за п’ять робочих днів до дати особистого прийому. Запис на наступний прийом розпочинається в день припинення запису на черговий прийом.

Під час запису на особистий прийом у громадянина або його законного представника з’ясовується така інформація: прізвище, ім’я, по батькові громадянина, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта, контактний номер телефону, зміст питання, яке потребує вирішення, історія виникнення питання, чи звертався громадянин з цього питання раніше і куди, чи приймалися рішення за зверненням з цього питання, реквізити документів, якими надавались відповіді на звернення, тощо. Згідно з п. 17 розд. VI Порядку громадянам під час запису повідомляють про дату, години і місце прийому, необхідність наявності при собі документів, що посвідчують особу або надаються обґрунтовані роз’яснення щодо причин відмови в записі на особистий прийом. Час початку прийому для конкретного громадянина при записі не встановлюється.

Посадова особа інспекції під час проведення прийому для забезпечення кваліфікованого вирішення питань, порушених громадянином у зверненні, може залучати до розгляду працівників відповідних структурних підрозділів інспекції або одержувати від них необхідну інформацію.