Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Про підведення підсумків роботи управління з питань праці ГУ Держпраці у Донецькій області у січні-травні 2018 року

Переглядів: 1208
27.06.2018 - 13:05

22 червня у м. Покровськ відбулося засідання колегії Головного управління Держпраці у Донецькій області за участю інспекторів праці органів місцевого самоврядування щодо підведення підсумків роботи управління з питань праці у січні-травні 2018 року та планування завдань для подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері дотримання законодавства про працю, в якому взяла участь начальник відділу з питань праці Бахмутської міської ради Нальотова Оксана Григорівна.

Управлінням з питань праці протягом цього періоду проведено 71 інспекційне відвідування щодо дотримання законодавства про працю, внесено 58 приписів, складено та передано до суду 34 протоколи, винесено 14 судових рішень щодо адміністративних стягнень, з них 11 з накладенням штрафних санкцій. Сума штрафних санкцій, які накладено на посадових осіб, винних у порушенні трудового законодавства та законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – 5950 грн. Винесено 2 постанови за ст. 188-6 КУпАП на суму – 2754 грн. Направлено 14 матеріалів до правоохоронних органів, з них внесено 3 інформації до ЄРДР. На підставі інспекційних відвідувань прийнято 96 рішень про накладення фінансових санкцій відповідно до ст.265 КЗпП України на суму 46967066,00 грн.

Протягом 5 місяців 2018 року забезпечено 27958 фактів укладення (оформлення) трудових відносин між роботодавцями та працівниками Донецької області.

Слід відмітити, що протягом цього періоду було проведено 7 інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання з питань дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, виявлено 730 працівників, де було порушено законодавство щодо мінімальних гарантій в оплаті праці. Внесено 5 приписів. Складено 6 постанов про накладення штрафу відповідно до ст.265 КЗпП України на суму 9423070 грн.

У ході колегії було звернуто увагу присутніх на взаємодію інспекторів ГУ Держпраці в Донецькій області з ОМС з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. А саме, протягом 5 місяців проведено 74 семінари, направлено 399 листів з питань реалізації визначених повноважень, проведено 152 консультації з інспекторами праці ОМС. Проведено навчання з інспекторами праці ОМС у м. Дніпро (за участю Держпраці) та проведено нараду у м. Покровськ. Проведено навчання інспекторів праці ОМС ІС “Візит”. Прийнято участь у роботі міжвідомчих робочих груп, з початку року проведено 116 засідань.
У результаті спільної роботи складено 15 постанов про накладення штрафу відповідно до ст.265 КЗпП на суму 6656724 грн.

Також обговорювалась взаємодія з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Донецькій області, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області та ОМС з питань детінізації доходів і легалізації трудових відносин.

З даного питання виступав заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Сергій Полєсов.

За інформацією ПФУ в Донецькій області, з початку року здійснено 16 інспекційних відвідувань, в яких 100% встановлені порушення законодавства про працю, застосовані штрафні санкції згідно ст.265 КЗпП України у сумі 25773795,00 грн.

Інформація ДФС у Донецькій області, яка надходила до ГУ Держпраці відпрацьована на 100%, накладено штрафні санкції на суму 108800,00 грн.