Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 124 гостя.

Митниками Донеччини виявлено порушення митних правил на 8,2 млн гривень

Переглядів: 750

Управлінням протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Донецької митниці ДФС за січень-листопад 2017 року виявлено та задокументовано 164 порушення митних правил, що в три рази більше торічних показників за той же період. За попередньою оцінкою, вартість предметів правопорушень складає 8,26 млн гривень. Із загальної кількості справ 23 протоколи - з реально вилученими предметами на суму більше 176  тис. гривень.
Аналіз структури виявлених правопорушень в розрізі статей Митного кодексу України (далі - МКУ) свідчить, що найбільш поширеними порушеннями митних правил є ввезення на митну територію України транспортних засобів на так званих «євробляхах», а саме: порушення строків транзиту (ст. 470  МКУ) і тимчасового ввезення (ст. 481 МКУ) та, як наслідок, використання транспортного засобу,  стосовно  якого надано пільги в інших цілях (ст. 485 МКУ).  В рамках здійснення провадження стосовно вищевказаних правопорушень протягом січня - листопада поточного року 4 автомобілі вилучено в рахунок забезпечення сплати штрафу. В половині  випадків, після сплати штрафів транспортні засоби повернуто власникам. Два автомобілі передані до Державної виконавчої служби для їх подальшої  реалізації з метою погашення суми штрафів. Питома вага протоколів, складених за цими статтями МКУ, складає 82% від загальної кількості виявлених правопорушень. Нагадаємо,  що  максимальна сума штрафних санкцій за вчинення порушення митних правил цієї категорії справ  за окремими частинами  ст.470 МКУ складає 8,5 тис. грн, а за порушення, передбачені окремими частинами ст. 481 МКУ, становить 17 тис. гривень. Зовсім інші гроші доведеться сплатити порушникам митного законодавства України за  правопорушення, передбачені  ст. 485 МКУ, щодо стягнення з правопорушника 300% несплаченої суми митних платежів. Наприклад, мінімальна сума накладеного митницею штрафу у звітному періоді по одному з протоколів про порушення митних правил за ст. 485 МКУ, складає майже 310 тис. гривень.
З метою протидії порушенням митного законодавства та профілактики злочинів у митній сфері, протидії порушенням митного законодавства та профілактики злочинів на автомобільному транспорті митницею разом із правоохоронними органами Донецької області проведено 16 спільних заходів. Результатом загальних зусиль стало складання 21 протоколу про порушення митних правил на зальну суму майже 80 тис. гривень. Основними предметами правопорушень традиційно є підакцизні товари, а саме – контрабандні тютюнові вироби.
Також за вказаний період на розгляд суду направлено 19 справ про порушення митних правил на суму 8,23 млн гривень. За результатами їх розгляду судом  у 15 випадках застосовано конфіскацію  на загальну суму 8,16 млн грн, стягнення у вигляді штрафу застосовано по 8 рішеннях на суму 8,14 млн грн, припинено одну справу на суму 58 тис. гривень.
До Держбюджету України протягом 11 місяців поточного року митницею перераховано штрафних санкцій за порушення митного законодавства на суму більше 304  тис. гривень. Левова частка штрафів, а саме практично 290 тис. грн, сплачена порушниками митного законодавства в рамках штрафів, накладених митницею, та за рахунок коштів у зв'язку із припиненням справ шляхом компромісу.