Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Придбання квартири в забудовника: чи нараховувати ПДВ

Переглядів: 1589

Операції з постачання житла (об’єктів житлового фонду), крім їх першого постачання, звільняються від обкладення ПДВ (п.п. 197.1.14 ПКУ).

Майнові права підприємства-покупця після прийняття об’єкта інвестування в експлуатацію реалізуються шляхом набуття права власності на об’єкт інвестування, оформлення та реєстрації платником податків — покупцем відповідних правовстановлюючих документів на цей об’єкт.

Отже, у цьому випадку операція з реалізації майнових прав на нерухоме майно (квартири) для продавця (забудовника) з метою обкладення ПДВ є операцією з першого постачання житла, яка обкладається ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.

Таким чином, оскільки відповідно до п.п. 197.1.14 ПКУ операції з постачання майнових прав на нерухоме майно (квартири) для продавця (забудовника) з метою обкладення ПДВ є операцією з першого постачання житла, яка обкладається ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20%, то операції з подальшого постачання майнових прав на таке нерухоме майно (квартири) звільняються від обкладення ПДВ згідно з п.п. 197.1.14 ПКУ.

(Індивідуальна податкова консультація від 07.06.2017 р. № 525/6/99-99-15-03-02-15/ІПК).