Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 66 гостей.

Донецька обласна державна адміністрація

Легалізація зайнятості та заробітної плати у м.Бахмут

Переглядів: 1805

З метою детінізації та покращення ситуації на ринку праці в м.Бахмут розпорядженням міського голови від 30.01.2017№ 12рр створена та працює міжвідомча робоча група з питання забезпечення реалізації рішень, дотриманням вимог податкового та трудового законодавства в частині використання найманої праці.

До складу робочої групи входять представники: Бахмутського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької  області; Бахмутської об’єднаної державної податкової інспекції ДФС у Донецькій області; Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради; Артемівського міського центру зайнятості; Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради; відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.  

Рішенням ради від 22.03.2017 затверджений План заходів щодо легалізації зайнятості та заробітної плати на 2017 рік, згідно якому на території м.Бахмут проводиться щомісячний моніторинг відомостей щодо застрахованих осіб, які мають заробітну плату на рівні або менше мінімальної, за які не сплачується єдиний внесок, по яких є розбіжності за даними повідомлень та звітності тощо. Крім того, дані, отримані в результаті звернень громадян у даному напрямку, фіксуються та виносяться на розгляд міжвідомчої робочої групи для прийняття відповідних заходів.

Із введенням з 01.01.2017 змін до Кодексу законів про працю України за нелегально оформлених працівників, несвоєчасну виплату заробітної плати, виплату її «в конвертах» та інші порушення трудового законодавства, встановлені конкретні розміри штрафів - від однієї до тридцяти мінімальних заробітних плат (на сьогоднішній день – 3 200 грн)

Тому, кожен громадянин м.Бахмут, в разі, коли він стикається в процесі працевлаштування або праці з питанням нелегального оформлення або заробітної плати «в конверті», має право звернутися до спеціалістів Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради на адресу: м. Бахмут, вул.Горбатова, 57, або за тел. 44-17-07, де розглянуть всі зазначені випадки, нададуть відповідні консультації щодо застосування трудового законодавства та приймуть відповідні міри реагування у межах своєї компетенції.