Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 121 гість.

Донецька обласна державна адміністрація

Сільгоспвиробникам дозволили використати кошти, заблоковані на електронних ПДВ-рахунках у січні 2017 року

Переглядів: 825

Сільгосптоваровиробникам, які до 2017 року застосовували спецрежим обкладення ПДВ, нарешті дозволять у період до 31.12.2017 р. збільшити реєстраційну суму для податкових накладних/розрахунків коригування, визначену п. 2001.3 ПКУ, на суму коштів, що перераховувалися з 1 по 30 січня 2017 року на спецрахунки сільгосппідприємств, які до 1 січня 2017 року застосовували спецрежим оподаткування згідно зі ст. 209 ПКУ. Причому така сума не повинна перевищувати суму, що мала спрямовуватися на спецрахунок суб’єкта ПДВшного спецрежиму, згідно з податковою звітністю за грудень 2016 року, за винятком уточнюючих розрахунків.

Таке збільшення має здійснюватися одноразово за заявою платника податку, поданою в довільній формі до ДФС, разом із копіями платіжних доручень платника, завірених у встановленому порядку банком, які підтверджують таке перерахування.

Окрім того, у межах суми цього збільшення платник податку матиме право подати до ДФС заяву, відповідно до якої такі кошти підлягають перерахуванню з рахунка в системі електронного адміністрування ПДВ такого платника податку на його поточний рахунок згідно з п. 2001.6 ПКУ.