Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 67 гостей.

Презедент України

Із 4 січня знижено до 50 тис. грн граничну суму розрахунку готівкою з фізособами

Переглядів: 668

НБУ затвердив зниження з 04 січня 2017 року граничної суми розрахунків готівкою за участю фізосіб зі 150 тис. грн до 50 тис. грн.

Відповідні норми містяться в постанові Правління НБУ від 25.11.2016 р. № 407. Про це інформує прес-служба НБУ.

Так, постановою передбачено граничну суму розрахунків готівкою між фізособою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50 тис. грн, а також фізосіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 50 тис. грн.

Фізособи мають право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 50 тис. грн, шляхом перерахування коштів із поточного рахунка на поточний рахунок, унесення та/або перерахування коштів на поточні рахунки (у т.ч. у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

Безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень, і банки зобов’язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Водночас гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня лишається незмінною й становить 10 тис. грн.

Контроль за дотриманням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) згідно з ПКУ здійснюватимуть органи ДФС.