Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 252 гостя.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Який порядок уточнення податкової звітності з ПДВ сільськогосподарськими товаровиробниками

Переглядів: 777

Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість затверджено наказом Мінфіну України від 28.01.2016 р. № 21 (даліПорядок № 21).

У разі виправлення помилок у декларації з ПДВ подається уточнюючий розрахунок у спосіб, визначений в абз. 4 п. 50.1 ПКУ, а саме шляхом надсилання уточнюючого розрахунку та сплати суми недоплати й штрафу в розмірі 3% від такої суми до подання цього уточнюючого розрахунку (п. 1 р. VI Порядку № 21)

До того ж у разі виправлення помилок у рядках поданої раніше декларації з ПДВ, до яких повинні додаватися додатки, до уточнюючого розрахунку повинні бути додані відповідні додатки, що містять інформацію щодо уточнених показників (п. 3 р. IV Порядку № 21).

В уточнюючому розрахунку та додатках до нього, зокрема, зазначається:

  • у рядку 02 «Звітний (податковий) період» — звітний (податковий) період, у якому подається уточнюючий розрахунок;
  • у рядку 03 «Звітний (податковий) період, що уточнюється» — період, за який виправляються виявлені помилки.

Отже, у разі виявлення у 2016 році помилок, допущених у податковій звітності з ПДВ за звітні (податкові) періоди до 01.01.2016 р., унаслідок виправлення яких за даними податкового обліку збільшується позитивне значення різниці між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту, застосовуються норми ПКУ, чинні на дату виправлення таких помилок (дату подання уточнюючого розрахунку та, відповідно, збільшення позитивного значення різниці між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту), тобто у 2016 році.

Позитивне значення різниці між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту, зазначене в такому уточнюючому розрахунку, підлягає у відповідних відсотках сплаті до бюджету й перерахуванню на спецрахунок сільськогосподарського товаровиробника. При цьому такі відсотки визначаються згідно з нормами п. 209.2 ПКУ, чинними на дату подання уточнюючого розрахунку.