Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

У разі порушення термінів сплати авансових внесків СПД - платниками єдиного податку складається податкове повідомлення – рішення за формою «Ш»

Переглядів: 775

У разі встановлення контролюючим органом порушень фізичними особами - підприємцями - платниками єдиного податку першої та другої групи термінів сплати авансових внесків єдиного податку такі особи притягуються до відповідальності згідно зі ст. 122 Кодексу, при цьому складається податкове повідомлення-рішення за формою "Ш".

Податкове повідомлення – рішення за формою "Ш" також складається у разі нарахування відповідно до ст. 126 Кодексу штрафних санкцій за порушення фізичними особами - підприємцями, які перебувають на загальній системі оподаткування, фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, а також громадянами термінів сплати (перерахування) узгоджених сум грошових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та/або військового збору, визначених у річній декларації про майновий стан і доходи, та фізичними особами - підприємцями - платниками єдиного податку третьої групи термінів сплати (перерахування) узгоджених сум грошових зобов'язань з єдиного податку.

Разом з тим Порядком передбачено, що до податкового повідомлення – рішення додається розрахунок податкового зобов'язання та/або штрафних (фінансових) санкцій (штрафів), пені із зазначенням у ньому інформації, необхідної для їх визначення.

Новий Порядок також передбачає, що структурний підрозділ контролюючого органу, який склав податкове повідомлення – рішення, роздруковує його у двох примірниках (крім ППР за формою "Ф", які роздруковуються в одному примірнику).

Довідково: лист ДФС України від 04.03.16 № 7837/7/99-99-17-01-02-17 «Про порядок надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень».