Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 132 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

Особливості визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів

Переглядів: 972

Постановою Кабінету міністрів України від 18.02.2016 №66 затверджено методику визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів для цілей віднесення таких автомобілів до об’єктів оподаткування транспортним податком. Документ набрав чинність 19.02.2016 після офіційного опублікування в Урядовому кур’єрі №33.

Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (далі - Закон № 909) внесено зміни до Податкового кодексу України (ПКУ), а саме що стосується визначення об’єкта оподаткування транспортного податку. Так об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної  заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року (у 2016 році: 1378 грн. м.з.п. * 750 = 1033500 грн.).

Міністерство економічного розвитку і торгівлі Україні розраховує середньоринкову вартість автомобіля та щороку до 1 лютого базового податкового (звітного) періоду подає до Державної фіскальної служби України інформацію про автомобілі, з року випуску яких не минуло більше п’яти років та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної  заробітної плати. Середньоринкова вартість легкових автомобілів розміщується на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку.

Джерелом інформації про ціни на нові автомобілі слугуватимуть офіційні прас-листи виробників (дилерів), або довідкові дані про ціни щодо ідентичних чи аналогічних нових автомобілів в Україні та країнах-виробниках. До ринкового рівня цін на нові автомобілі застосовуватимуться коефіцієнти коригування залежно від строку експлуатації та від пробігу.