Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 98 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Змінено правила відшкодування ПДВ

Переглядів: 843

З 1 січня 2016 року набрали чинності зміни внесені до Податкового кодексу України Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році". Змінами до ПКУ щодо бюджетного відшкодування податку на додану вартість, передбачається:

1. Удосконалення порядку відшкодування ПДВ з бюджету, який забезпечуватиме однакові вимоги та права для всіх платників податку, з урахуванням черговості подання платниками податку заявок на відшкодування ПДВ.

2. Запроваджено офіційну публікацію інформації про відшкодування ПДВ з бюджету у вигляді реєстру з відображенням у ньому даних про платника податку, заявлених до відшкодування з бюджету сум податку та стану їх відшкодування.

3. Передбачено відшкодування сум ПДВ у рахунок сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податку з інших платежів, що сплачуються до Державного бюджету України. Такий напрямок може змінюватися за заявою платника (п.200.12 Кодексу).

4. Встановлено випадки, коли контролюючий орган може провести документальну перевірку у випадку заявлення платником бюджетного відшкодування, зокрема, у разі, якщо розрахунок суми бюджетного відшкодування було зроблено за рахунок від’ємного значення.

5. Змінено перелік критеріїв, які надають право платнику податків на автоматичне бюджетне відшкодування".

Скасовується положення, відповідно до якого право на отримання бюджетного відшкодування (п. 200.5 ст.200 Кодексу) не мали особи, які: були зареєстровані як платники ПДВ менш ніж за 12 календарних місяців до місяця, за наслідками якого подається заява на бюджетне відшкодування (крім нарахування податкового кредиту внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів); мали обсяги оподатковуваних операцій за останні 12 календарних місяців менші, ніж заявлена сума бюджетного відшкодування (крім нарахування податкового кредиту внаслідок придбання або спорудження (будівництва) основних фондів).