Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 96 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Нюанси подання декларації про майновий стан і доходи фізичною особою

Переглядів: 1335

Якщо фізична особа протягом звітного податкового року отримувала лише доходи у вигляді процентів на вкладний (депозитний) рахунок, які нараховувалися податковими агентами, незалежно від їх кількості, то у такої особи не виникає обов’язку щодо подання податкової декларації оскільки вказані доходи оподатковуються податковими агентами під час їх нарахування.

Податковий агент платника податку у строк для місячного податкового періоду, до бюджету сплачує (перераховує) загальну суму податку за ставкою 18% у 2016 році. Водночас за 2015 рік ставки становили 15 (20) %.

Слід відмітити, що податкові агенти (банки, кредитні спілки), які нараховують доходи у вигляді процентів, відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів та загальну суму утриманого з них податку. При цьому у податковому розрахунку (1ДФ) не зазначається інформація про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, ощадного (депозитного) сертифіката, вкладу (депозиту) члена кредитної спілки у кредитній спілці, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи.

Разом з тим, оподаткування процентів та дисконтних доходів, нарахованих на користь фізичних осіб з будь яких інших доходів здійснюється у загальному порядку.

У разі дострокового розірвання договору вкладу (депозиту) та здійснення у зв'язку з цим перерахунку доходу у вигляді процентів за процентною ставкою, передбаченою умовами договору для таких випадків, податковий агент проводить перерахунок сум податку, утриманого з такого доходу.

 Особливості нарахування (виплати) та оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходів у вигляді процентів визначені п. 170.4 ст. 170 Податкового кодексу.