Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

Презедент України

Інформація про стан виробничого травматизму за 2015 рік

Переглядів: 1979

Аналіз стану охорони праці свідчить, що на підприємствах, в установах та організаціях, розташованих на території Артемівської міської ради у 2015 році відмічається зниження кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року (12міс. 2015 – 10н/в; 12 міс. 2014 – 12н/в), з яких один груповий нещасний випадок (3 постраждалих особи), із смертельними наслідками та профзахворювань не зареєстровано (12 міс. 2014 – груповий н/в – 1 (4 особи), із смертельними наслідками – 2).

Серед причин нещасних випадків:

  • організаційні - 20% (невиконання вимог інструкції з охорони праці - 10%, порушення вимог безпеки експлуатації транспортних засобів – 10%);
  • психофізіологічні – 80% (особиста необережність потерпілого при пересуванні, незадовільні фізичні дані або стан здоров’я).

Нещасні випадки мали місце на підприємстві:

№ з/п Найменування суб`єктів господарської діяльності, галузева належність, вид діяльності  Кількість нещасних випадків  Кількість аварій з наслідками травматизму 
Смертельних Групових Всього
VI кв. 12міс. VI кв. 12міс. VI кв. 12міс.
1. ДП «Артемсіль» 1 2  
2. Відділення ВД ФССНВ та ПЗ України у Центрально-Міському районі м. Горлівка 1  
3. Артемівська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області 1  
4. ПАТ «Часівярський вогнетривкий комбінат» 1 2  
5. ТОВ «Артемівське АТП 11406» 1  
6. КП «Артемівськміськелектроавтотранс» 1 1  
7. ПАТ «Артемівський завод з обробки кольорових металів» 1 1 1 1  
8. ПАТ «Артемівським машинобудівний завод «Вістек» 1 1  
  Всього:         5 10  

Обставини, за яких сталися нещасні випадки, причини нещасних випадків та їх діагнози:

№ з/п Найменування суб`єктів господарської діяльності, галузева належність вид діяльності Обставини, за яких стався нещасний випадок. Причини нещасного випадку. Діагноз згідно з листом непрацездатності.
1. ДП «Артемсіль» Повертаючись до приміщення басейну, наступила ногою на кромку ванночки з дезинфікуючим розчином, нога зісковзнула і потерпіла впала, в результаті чого отримала закритий перелом плюснової кістки правої стопи.
Проводячи зовнішній огляд автомату на справність, рука була затягнута між дисками та воронкою дозатора, в разі чого отримала травму пальців правої руки.
2. Відділення ВД ФССНВ та ПЗ України у Центрально-Міському районі м. Горлівка Пересуваючись по зледенілій поверхні двору, не дбала про особисту безпеку і проявила особисту необережність, підсковзнулася та впала, травмувавши ліву ногу.
3. Артемівська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області Спускаючись сходами оступилася та впала, в результаті чого отримала закритий перелом правої плечової кістки.
4. ПАТ «Часівярський вогнетривкий комбінат» Під час виконання завдання отримав травму при попаданні пальців лівої кісті до рухомої шестерні теплової, в наслідок отримав відкритій перелом пальців.
Під час виконання робіт, був в алкогольному сп’янінні в разі чого ногу затягло між вальцями транспортеру та отримав перелом лівої стопи, ампутація пальців лівої стопи.
5. ТОВ «Артемівське АПТ 11406» ДТП, зіткнення легкового автомобіля зі шкільним автобусом, в результаті водій отримав травму лівої ноги то черепно-мозкову травму.
6. КП «Артемівськміськелектро-автотранс» Водій був збит легковим автомобілем при находженні на дорожній смузі у разі встановлення електричних штанг, які впали при русі тролейбуса, в наслідок отримав закриту черепно-мозкову травму, травму грудного відділу хребта. Розслідування триває.
7. ПАТ «Артемівський завод з обробки кольорових металів» У разі ДТП, яке трапилося під час прямування у відрядження до м. Харкова працівників заводу на автомобілі підприємства отримали травми водій та співробітники заводу різного ступеня важкості.
8. ПАТ «Артемівський машинобудівний завод «Вістек» На території заводу під час прийому металу, відірвалась балка та вдарила по голові водія автомобілю у разі чого він отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забиту рану голови.

Слід визнати, що також мали місце 5 нещасних випадів, які відбулися на виробництві, але за результатами розслідування не пов'язані з виробництвом, та складені акти за формою Н-5 (КП «Артемівськміськелектроавтотранс» - 1, ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» - 2, ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» - 1, ПАТ «Артеммаш «Побєда труда» -1), з них 2 смертельні на ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат» та ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас».

По одному нещасному випадку, яке відбулось на ТОВ «Нова пошта», у разу раптового погіршення стану здоров’я, триває розслідування.