Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

ExportUA

Інформаційний дайджест для суб’єктів підприємницької діяльності Бахмутської міської територіальної громади

Переглядів: 465

1.     Як відкрити власний бізнес?

Юридично бізнес починається з державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності — фізичної особи-підприємця (ФОП) або юридичної особи. 

Для реєстрації СПД пропонуємо звернутися у відділ реєстрації  Бахмутської міської ради за адресою: вул. Миру, 44, Донецька обл., м. Бахмут, контактні телефони: (0627) 44-01-81, (0627) 44-56-65. Більш детальну інформацією можливо отримати за посиланням: http://artemrada.gov.ua/business/stateregistration

На сайті Бахмутської міської ради: https://sbc.regulation.gov.ua/city/6170  суб’єкти господарської діяльності можуть отримати  інформацію щодо доступних видів бізнесу на території Бахмутської міської територіальної громади.

2.     Онлайн-платформа «Дія. Бізнес» 

Якщо Ви початківець або досвідчений підприємець, для зручності, пропонуємо скористатися онлайн-платформою «Дія. Бізнес» https://business.diia.gov.ua/services на якій, в єдиному каталозі, розміщена вся необхідна інформація для ведення бізнесу.

3. Донорські програми

Мікро- малі та середні підприємства мають можливість брати участь у грантових програмах, та отримувати безповоротну допомогу для розвитку бізнесу. Допомога надається у фінансовій та /або не фінансовій формі.

На порталі для підприємців (сайт міністерства економіки  України) можливо більш детально ознайомитись з програмами, які надаються  підприємствам у фінансовій та /або не фінансовій формі: https://sme.gov.ua/program_type/programy-mizhnarodnoyi-tehnichnoyi-dopomogy/page/2/

Програми підтримки: https://sme.gov.ua/support_programs/

4.Публічні закупівлі

Потенціал розвитку підприємства часто обумовлений забезпеченням попиту на товари, які випускаються, чи послуги, які надаються. Це часто стає серйозною проблемою, про яку повідомляють 60% підприємців. Популярним способом розширення ринку збуту є участь у публічних закупівлях, тобто у тендерах органів влади, громад, державних та комунальних підприємств та організацій.

Можливості участі у публічних закупівлях постійно зростають. Десятки тисяч підприємств беруть в них участь щороку. Конкурсні умови участі стають більш прозорими та зрозумілими, тож маєш можливість знайти тендерну пропозицію для забезпечення додаткового каналу збуту свого товару чи послуг.

Вся інформація про тендери, умови участі, довідкові матеріали та інструкції для постачальників-початківців доступні на Порталі публічних закупівель PROZORRO.

5. Перелік компаній, що надають консультаційні послуги з бізнес-підтримки на території Бахмутської міської територіальної громади

  1. Приватне виробничо-комерційне підприємство "ПТМ-центр"
    м. Бахмут, вул. Сибірцева, 192, тел. (0627) 44-17-78, моб. 050-348-89-11
  2. Інформаційно-консультаційний клуб "ПРАВО.БІЗНЕС.ФІНАНСИ"
    м. Бахмут, вул. Сибірцева, 192, тел.. (0627) 44-17-78, моб. 050-348-89-11
  3. Артемівське відділення Донецької обласної асоціації платників податків
    м. Бахмут, вул. Сибірцева, 192, тел.. (0627) 44-17-78, моб. 050-348-89-11
  4. Центр розвитку підприємництва Бахмутського міського центру зайнятості
    м. Бахмут, вул. Визволителів Донбасу, 13, тел. (0627) 48-30-63
  5. ГО "БізнесЛаб"- бізнес-лабораторія – інкубатор
    м. Бахмут, вул. Миру, 28, тел. 0990907773

Крім того, за методичними рекомендаціями можливо звертатися в  Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради по  електронна пошта: artrada@i.ua  або за телефоном 44-01-85, 44-03-29.

6.Донорські програми.

Мікро- малі та середні підприємства мають можливість брати участь у грантових програмах, та отримувати безповоротну допомогу для розвитку бізнесу. Допомога надається у фінансовій та /або не фінансовій формі.

На порталі для підприємців (сайт міністерства економіки  України) можливо більш детально ознайомитись з програмами, які надаються  підприємствам у фінансовій та /або не фінансовій формі: https://sme.gov.ua/program_type/programy-mizhnarodnoyi-tehnichnoyi-dopomogy/page/2/

Програми підтримки: https://sme.gov.ua/support_programs/

7. Допомога бізнесу

За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» держава компенсує підприємцю частину кредитного навантаження. Чим більше робочих місць ви створюєте, тим більшу компенсацію % за кредитом отримуєте.

Кредит може отримати діючий бізнес, що веде прибуткову діяльність понад 12 місяців на території України та зареєстрований відповідно до чинного законодавства.

Розвинений малий та середній бізнес є запорукою стабільності та розвитку економіки Бахмутської міської територіальної громади. 

Рішенням сесії Бахмутської міської ради від 27.01.2021 №74-113 затверджено Порядок використання коштів бюджету Бахмутської міської територіальної громади, передбачених на надання безповоротної фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва старостинських округів Бахмутської міської об’єднаної територіальної громади на реалізацію проектів: http://artemrada.gov.ua/28795

Бахмутською міською радою затверджено Порядок використання коштів, передбачених в бюджеті Бахмутської міської ТГ, на відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами, наданими кредитно-фінансовими установами  суб’єктам малого і середнього підприємництва https://drive.google.com/file/d/10m35KztxvMIiNyXFy7_xLFEbE_gVwvJJ/view

Укладено Генеральні договори про взаємодію в інтересах суб’єктів малого і середнього підприємництва з АТ КБ ПриватБанк  та АТ «Ощадбанк».

Реалізація у 2021 році Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

У 2021 році реалізація Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» на території громади відбулась через АТ «Ощадбанк» та АТ КБ ПриватБанк.

Представникам малого та середнього бізнесу надано 26 кредитів за цільовими призначеннями на суму 62472,8 тис.грн.:

  • з відсотковою ставкою 0% - 12 кредитів загальною сумою 14322,0 тис.грн.;
  • з відсотковою ставкою 7% - 9 кредитів загальною сумою 17977,1 тис.грн.;
  • з відсотковою ставкою 9% - 5 кредитів загальною сумою 30173,7 тис.грн.

 

8. 100+ бізнес-ідей для заснування власної справи

Cписок ідей для бізнесу, які потребують мінімального стартового капіталу та матимуть попит у вашому місті. Навіть більше — отримаєте перелік необхідних документів для запуску бізнесу та шаблони усіх робочих документів.