Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Бібліотека-філіал №3 (с. Іванівське)

Переглядів: 705

Місце знаходження:
вул. Зарічна, 4
с. Іванівське
Бахмутський район,
Донецька обл.,
Україна 85350

Балансоутримувач об’єкта:
Управління культури
Бахмутської міської ради

Бібліотекар:
Пташнікова Любов Михайлівна

e-mail:  iv-biblioteka@ukr.net
сайт: artbiblio.ucoz.org

 

Режим роботи:

вівторок - субота
з 11.00 до 17.30
перерва з 15.00 до 15.30
Вихідний день: неділя,понеділок

Бібліотека - це територія духовності та знань, перший помічник в організації дозвілля населення. Вона є не тільки джерелом інформації, а й місцем цікавого спілкування. Важко уявити своє життя  без книги.

Історія Іванівської (Красненської) сільської бібліотеки починається у 1950 році . Спочатку бібліотека займала одну кімнату сільського клубу, але поступово збільшувався книжковий фонд і цього приміщення стало замало. Тому у 1952 році після зробленої прибудови бібліотека знаходиться у Будинку культури, загальною площею 112 кв.м. Книги вміщались на одному стелажі, їх було  500 примірників. Меблів майже не було. Обласна бібліотека ім. Крупської подарувала бібліотеці стелажі, стільці, столи. На придбання літератури виділяли кошти районний відділ культури,сільська рада, радгосп «Красносільський», дарували мешканці села. Так, книжковий фонд поступово збільшився до 18 000 примірників. У 60-х роках більшість читачів бібліотеки складали студенти сільськогосподарського технікуму, який знаходився на території села.

З 1950 по 1979 р. бібліотеку очолювала Кірсанова Олександра Петрівна. В ці роки створювались бібліотечні пункти на фермі, в тракторній бригаді. Активно працювали книгоноші, які розносили людям похилого віку книги, журнали, газети. Надходила велика кількість нової літератури, яка знаходила своїх читачів.

З 1979 по 1984 р.  бібліотекарем працювала Уманцева Світлана Миколаївна.

З 1984 по 1987 р бібліотеку очолювала Осадча Людмила Іванівна

З 1987 року та до цього часу бібліотекарем працює Пташнікова Любов Михайлівна

Сьогодні бібліотека – це інформаційний, культурно-просвітницький центр на селі, осередок збереження національної культури, народних традицій, звичаїв, центр спілкування усіх жителів. Щорічно бібліотека обслуговує 500 користувачів, видає близько 7 000 тис. примірників літератури та надає нові послуги. Фонд бібліотеки складає 8 100 примірників .

Наша книгозбірня обладнана комп’ютерною, офісною технікою та Wi-Fi. Читачі бібліотеки мають можливість користуватись безкоштовним доступом до Інтернету.

Бібліотека співпрацює з ДНЗ «Зірочка», школою, будинком культури. Діти, юнацтво, молодь стали і користувачами і партнерами, спільно з ними бібліотека проводить просвітницьку, інформаційну і дозвіллєву роботу.

Діяльність бібліотеки має величезне значення для культурного розвитку села. В усі часи бібліотека залишається скарбницею знань.

У 2020 році бібліотека увійшла до складу Бахмутської міської централізованої бібліотечної системи як бібліотека-філіал №3. При бібліотеці працює клуб для маленьких читачів  «Казочник».

Фонд бібліотеки складає 8 551 прим., відвідують бібліотеку понад 500 читачів.

Посилання за темою:

Бібліотека-філіал №3 Бахмутської міської централізованної бібліотечної системиБібліотека-філіал №3 Бахмутської міської централізованної бібліотечної системиБібліотека-філіал №3 Бахмутської міської централізованної бібліотечної системиБібліотека-філіал №3 Бахмутської міської централізованної бібліотечної системи