Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

У нас непросте завдання: в умовах агресії перетворити пострадянську Україну на розвинуту країну, – Глава Уряду на зустрічі з економістом Лоуренсом Саммерсом

Переглядів: 1314

Уряд України ставить перед собою непросте завдання: в умовах військової та економічної агресії перетворити пострадянську Україну на розвинуту державу з потужною економікою і зростаючим добробутом громадян. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Лоуренсом Генрі Саммерсом - одним з провідних економістів сучасності, екс-міністром фінансів США та радником адміністрацій президентів Біла Клінтона та Барака Обами. Лоуренс Саммерс перебуває в Україні, яку багато років вважає однією з найпотужніших за своїм потенціалом країн регіону Південно-Східної Європи.

«Перед нами стоїть непроста задача - пострадянську Україну під час військової агресії перетворити на розвинуту країну. І країну, яка за рівнем життя відповідає своєму потенціалу», - сказав Володимир Гройсман.

«Я поділяю точку зору, що потужна країна має будуватися на потужній економіці. Демократичний уряд сильний тоді, коли люди відчувають матеріальні зрушення на краще, - сказав у свою чергу Лоуренс Саммерс. - Я знаю, наскільки складна безпекова ситуація, і я знаю, що після розпаду СРСР економіка України перебувала в умовах турбулентності і розвивалася гірше, ніж інші економіки цього регіону. Та якось мій на той момент керівник – Президент США Біл Клінтон сказав, що Україна з часом матиме центральне значення в регіоні. Факти доводять, що він був правий. Те, що відбувається тут, в Україні, зараз – дуже важливо».

Співрозмовники відзначили, що сучасний світ переживає чимало загроз, з якими раніше не доводилося стикатися. Йдеться і про гібридні війни, і про кібербезпеку, і про непередбачуваність ситуації в країнах, що розвиваються, з огляду на їх провідну роль у загальному зростанні світової економіки. Втім, будь-який виклик може за відомою формулою перетворитися на можливість, якою потрібно скористатися.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/u-nas-neproste-zavdannya-v-umovah-agresiy...

26.09.2018 - 09:57