Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 75 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Під головуванням Павла Розенка відбулася міжвідомча нарада щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки»

Переглядів: 1058

13 вересня під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка відбулася міжвідомча нарада щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки».

Як повідомив Павло Розенко під час наради, станом на 1 вересня 2018 року в програмі «Доступні ліки» беруть участь більше 8 тисяч аптечних закладів. «Загальна сума відшкодованих коштів аптечним закладам за 8 місяців – понад 600 млн грн. З початку цього року за Програмою лікарями виписано 15,6 млн рецептів, а кількість рецептів, за якими здійснено відшкодування вартості лікарських засобів, складає 12,6 млн (це більше 80% від загальної кількості виписаних рецептів з початку року)», - сказав він.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що з 3 серпня 2018 р. затверджено нову редакцію Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. «Кількість лікарських засобів за торговими назвами, які відпускаються безкоштовно, у новій редакції Реєстру становить 59, що на 12 більше, ніж у попередньому Реєстрі. Загальну кількість лікарських засобів за торговими назвами, включених до нової редакції Реєстру, збільшено у порівнянні із попередньою редакцією Реєстру з 239 до 261», - зазначив Павло Розенко.

Учасники наради обговорили питання, які наразі виникають в регіонах України у зв’язку з реорганізацією в рамках реформування комунальних закладів охорони здоров’я на комунальні некомерційні підприємства, а також питання щодо безперебійного фінансування програми «Доступні ліки» до кінця року.

Як відомо, урядова програма «Доступні ліки» діє в Україні з квітня 2017 року.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/pid-golovuvannyam-pavla-rozenka-vidbulasy...

26.09.2018 - 09:52