Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Донецька обласна рада

Протидія корупції у будівельній галузі – це питання номер один, — Геннадій Зубко

Переглядів: 1144

Протидія корупції у будівельній галузі – це питання номер один. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час наради щодо протидії корупції у будівельній галузі з представниками територіальних органів ДАБІ та будівельного бізнесу.

«Мінрегіон зробив досить багато речей з наведення порядку в будівельній галузі, починаючи від децентралізації та передачі повноважень і спрощення всіх процедур до запровадження прозорої системи в роботі Науково-технічної ради (НТР), введення нових ДБН, містобудівної політики тощо. Але сьогодні ми констатуємо, що корупція у будівельній галузі залишається. Вона не дає можливості людям повірити у прозорі процедури. І територіальні органи ДАБІ, місцеві і новоутворені органи, яким ми передали повноваження, залишаються в зоні не тільки корупційного ризику, а й інколи стають самим осередком корупції», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він навів приклад щодо будівельного об’єкта в Одесі з класом наслідків СС3, де люди замість очікуваної підземної парковки отримали супермаркет. При цьому дозвіл із заниженим класом наслідків до СС1 був виданий органом архбудконтролю Одеської міської ради.

«Як українці можуть повірити в ефективність реформ, якщо на їхніх очах відбуваються корупційні речі? Ми маємо спільно вирішити: що саме ми маємо додатково зробити для проведення ефективної реформи будівельної галузі й протидії корупції», – підкреслив Геннадій Зубко.

У свою чергу Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що єдиний і надійний шлях подолання корупції – це переведення всіх процедур в автоматизований режим. «За останні роки будівельна галузь стала об’єктом чи не найбільшого вимагання хабарів у нашій країні. І ця заява підкріплена конкретними доказами. Але я підкреслюю, дача хабара – це лише верхівка айсберга, яка сигналізує про наявну повномасштабну систему збирання данини. Тому ми повинні діяти двома шляхами – хабарників саджати в тюрми, а там, де є очевидні докази створення умов для корупції, звільняти негайно через відповідні дисциплінарні процедури!» – наголосив Юрій Луценко.

За результатами наради Геннадій Зубко повідомив, що прийнято рішення про запровадження обласними прокуратурами моніторингу заяв про безпідставні відмови у видачі дозвільних процедур. Друге – вводиться новий інструмент, який покаже всю ланку проходження документів забудовником. «Відсьогодні ми починаємо відлік боротьби з корупцією у двох напрямках – дисциплінарному і правоохоронному. Доручив відсторонити від займаних посад керівників держархбудконтролю в Одеській та Херсонській областях. Далі ми будемо рухатися по заявах від громадян і перевіряти діяльність не тільки територіальних органів ДАБІ, а й новоутворених органів по всіх містах України», – підкреслив Геннадій Зубко.

джерело:

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/protidiya-korupciyi-u-budivelnij-galuzi-c...

26.09.2018 - 09:44