Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 131 гість.

Урядовий портал

Спільна робота школи та сім’ї у вихованні громадянина

Переглядів: 3782
13.05.2015 - 05:31

В Артемівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчання відбулася інтегрована педагогічна рада із батьківськими колективами школи.

Педагогічну раду було проведено у вигляді усного журналу. На сторінці редактора було озвучено мету створення журналу «Сім’я та школа»: створення оптимальних умов функціонування співпраці школи з батьками; активізація спільної діяльності навчального закладу і батьків у формуванні громадянських якостей учнів; пошук нових шляхів залучення сім’ї до участі в навчально-виховному процесі з метою виховання майбутніх громадян нашої країни.

Автор наступної сторінки «Сучасні вектори громадянського виховання учнів у школі та родині» заступник директора з виховної роботи Ірина Коваленко познайомила присутніх із напрямками роботи школи та родини щодо виховання громадянських якостей в учнів школи. Вона зазначила, що виховання громадянина-патріота повинно посідати значне місце у змісті сімейного виховання, що важливо знати історію, культуру своєї держави, зберігати духовні традиції, обряди.

Авторами наступної, діагностичної, сторінки були Маргарита Корнілова та Наталя Альгіна. З цієї сторінки журналу присутні дізналися про результати анкетування батьків та вчителів щодо спільної роботи школи та родини.

Продовжили журнал сторінкою «З досвіду роботи», яку розробляли класні керівники 4-А класу Ірина Маркіна, 10-А класу Тетяна Мошегова та 7-Б класу Галина Макогон спільно із батьками класних колективів. Вони зазначили, що велику роль має спільна праця вчителів та батьків у формуванні моральних якостей учнів. Батьківський колектив 4-А класу підготував виступ з питання інтерактивних форм роботи, спрямованих на формування соціально активної особистості.

Автор сторінки «Видатні особистості», керівник шкільного методичного об’єднання класних керівників Вікторія Глущенко, познайомила батьків та педагогів із досвідом Василя Сухомлинського щодо громадянського виховання учнів.

В ході практичної сторінки «Пошук істини» вчителі та батьки працювали у групах та виконували вправи «Портрет сучасного громадянина України» та «Скринька порад».

Наприкінці заходу було розглянуто літературу щодо громадянського виховання учнів та виконано рефлексійну вправу «Плюс-мінус-цікаво». Журнал було завершено словом редактора – рішенням педагогічної ради.

Випуск першого журналу «Сім’я та школа» лише трохи відчинив двері у ту майстерню, де і школа, і батьки вчаться дарувати дітям цей чудовий світ, допомагають їм розуміти, що життя – це великий дар, і кожна людина може знайти в ньому своє місце, стати справжнім громадянином, навчитися вірити в свої сили та жити в гармонії з самим собою.

В Артемівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчання відбулася інтегрована педагогічна рада із батьківськими колективами школи.iВ Артемівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчання відбулася інтегрована педагогічна рада із батьківськими колективами школи.В Артемівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчання відбулася інтегрована педагогічна рада із батьківськими колективами школи.В Артемівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №5 з профільним навчання відбулася інтегрована педагогічна рада із батьківськими колективами школи.

Останні статті на сайті