Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Презедент України

відбулося засідання «круглого столу»

Переглядів: 1810
24.02.2015 - 06:35

З нагоди відзначення Дня соціальної справедливості та з метою привернення уваги усіх сторін соціального діалогу, депутатів, громадських та волонтерських організацій, органів місцевої влади щодо проблем зайнятості вимушених переселенців та координації зусиль щодо комплексного вирішення проблем з працевлаштування таких осіб 19 лютого 2015 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Проблеми внутрішньо переміщених осіб у сфері зайнятості та роль соціальних партнерів і державної служби зайнятості в їх розв'язанні».

В заході прийняли участь: представники 10 роботодавців, які господарюють на території Артемівської міської ради (12 осіб), в тому числі ті, що надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, керівники управлінь та відділів Артемівської міської ради,  представники волонтерських організацій, депутат  міської ради, директор та начальники відділів  Артемівського міського центру зайнятості. До участі у заході були запрошені особи з числа вимушених переселенців, які зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні особи. Висвітлювали захід кореспонденти  місцевого телебачення (КП «Артемівське телерадіомовлення»).

Відкриваючи засідання, директор Артемівського міського центру зайнятості Ірина Лещенко,  оперуючи статистичними даними, окреслила сьогоднішню ситуацію на  ринку праці  на території Артемівської міської ради та Артемівського району. Сьогодні спеціалісти служби зайнятості надають послуги своїм клієнтам  в умовах  зменшення кількості вакансій, скорочення кількості промислових виробництв, роботи підприємств з використанням неповної зайнятості персоналу та наявного дисбалансу попиту та пропозиції робочої сили. Особливої уваги сьогодні потребують клієнти служби зайнятості з числа соціально незахищених категорій населення та особи, визнані вимушено переміщеними. Використовуючи всі можливості, спеціалісти служби зайнятості намагаються  найшвидше повернути такі категорії клієнтів  у сферу зайнятості.

Однією із складнощів обслуговування  вимушених переселенців в частині надання їм статусу безробітної особи є проблема неоформленого припинення трудових відносин.    Учасники  круглого столу  обговорили варіанти, які пропонуються чинним законодавством щодо усунення такої проблеми. 

В ході засідання  також було  обговорено шляхи та напрями забезпечення зайнятості та підвищення конкурентоспроможності внутрішньо переміщених осіб, які закладені в проект Програми працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки,  підготовлений до затвердження Урядом.

Поділились своїми проблемами і присутні на засіданні  вимушені переселенці, які зареєстровані в Артемівському  центрі зайнятості.  Серед учасників «круглого столу»  відразу знайшлись ті роботодавці, які запропонували їм свою допомогу у працевлаштуванні та обмінялися контактами.

За підсумками зустрічі учасниками круглого столу опрацьовані рекомендації, якими намічено низку конкретних заходів щодо об’єднання спільних зусиль для забезпечення зайнятості та підвищення конкурентоспроможності  внутрішньо переміщених осіб, що сприятиме зниженню  напруженості на ринку праці та  поверне  вимушених переселенців в стан економічної активності.

 

Останні статті на сайті