Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 70 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Дорогою добра та милосердя

Переглядів: 2798
05.12.2014 - 13:14

На долю людей з обмеженими можливостями випали нелегкі випробування, однак, вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Історія людства підійшла до розуміння необхідності залучення до суспільства осіб з фізичними вадами. Саме тому, з нагоди Дня інваліда в дошкільних закладах міста 3 грудня став незвичайним днем.

Вихователі дошкільного садочка №31 «Рябінушка» влаштували для малят театралізовану виставу «Клоун Кльопа навчає та допомагає». Важливим елементом свята було психологічне самопочуття та самосприйняття дітей з вадами зору. Малюки не почували себе «іншими», бо, за сюжетом казки, активно приймали участь у її дії: надавали поради Кльопі, співпереживали та раділи успіхам.

В дитячому закладі №24 «Сонечко» виховується 16 дітей інвалідів з порушеннями психофізичного розвитку, які потребують постійної уваги. Під гаслом «Рівний серед рівних» педагогічний колектив садочка спрямував свої зусилля на те, щоб діти відчули до себе ще більш уваги, любові та піклування. Для малят були проведені тематичні заняття «В колі друзів», «Посміхнемося разом», «Веселі естафети». Керівник музичний Олена Головко та вихователі груп організували для вихованців театралізовану виставу та перегляд мультфільму «Подорож мамонтеняти».

У дошкільному закладі №18 «Росинка» відбулась благодійна акція «Зігріємо теплом наших сердець». Для дітей були проведені заняття з циклу «Духовні стежинки». Діти-інваліди мікрорайону були запрошені в дитячій садок на циркову виставу. Ілля Корнієнко та Давид Бистров отримали в подарунок вітальні листівки та дитячі книжки від вихованців закладу.

У цей день в дошкільному закладі № 6 «Барвінок» спільно зі Школою мистецтв, з залученням дітей мікрорайону було організовано зустріч «Чарівна музика Зими», метою якої стало створення доброзичливого, турботливого ставлення до особливих діточок садка. У музичному залі панувала добра, весела атмосфера. А після цього дітям були подаровані невеличкі сюрпризи на згадку про зустріч.

Спілкування з дорослими та однолітками стало ефективним засобом соціалізації та формування соціокультурної мобільності.

20141202122732pc030023pc030493foto2174