Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 129 гостей.

Урядовий портал

Пілотний проект з реформування системи охорони здоров’я планують подовжити

Переглядів: 3114
09.10.2014 - 08:02

Термін дії Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві»  добігає кінця 31 грудня 2014 року. Передбачалося, що протягом 3,5 років у пілотних регіонах будуть відпрацьовані такі елементи нової організації медичної допомоги:

  • чітке юридичне, фінансове і функціональне розмежування структури медичної допомоги за її видами;
  • деконцентрація первинної медичної допомоги з наближенням пунктів її надання до населення;
  • можливість обирати і змінювати лікаря первинної ланки;
  • формування штатного розкладу за обсягами надання послуг;
  • нові методи фінансування закладів охорони здоров’я та оплати праці та інше.

 

            За словами начальника Управління реформ системи охорони здоров’я МОЗ України Костянтина НАДУТОГО,  це замалий термін для таких кардинальних змін у системі охорони здоров’я, щоб отримати видимі результати. «Деякі складові реформи в цих областях були втілені повністю або майже повністю, інші частково. Для певної частини змін не встигли сформуватися умови», - додав Костянтин НАДУТИЙ.

 

            Головний експерт Групи з питань охорони здоров’я «Реанімаційного пакету реформ» Зоряна ЧЕРНЕНКО зазначила, що систему охорони здоров’я не можна реформувати за декілька років. «Нині варто тверезо оцінити сучасний стан реформування в пілотних регіонах, врахувати недоліки, проаналізувати наступні кроки та бути в постійному конструктивному діалозі з громадою — задля цього необхідний час і бажання, і нам це нині вкрай необхідно. Ми спільно з громадськістю, фахівцями та експертами будемо домагатися продовження дії закону, бо зупинятися на середині шляху - це злочин», — наголосила експерт.

 

            Задля відпрацювання елементів «пілотів» фахівці МОЗ України розробили новий Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві», що передбачає подовження терміну до 31 грудня 2016 року. Цей законопроект вже оприлюднений на офіційному веб-сайті МОЗ України для громадського обговорення (http://www.moz.gov.ua/ua/portal/Pro_20140923_0.html).

Підготовлено КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради» по матеріалах інтернету

Останні статті на сайті