Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 128 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Учні шкіл міста вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Переглядів: 4123
17.12.2013 - 06:39

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650000 людей з усього Радянського Союзу, з яких більше половини представляли тодішню УРСР.

На виконання Указу Президента України № 945/2006  від 10.11.2006 р. «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» 13 грудня 2013 р.  в ЗОШ № 24 та № 9, за підтримки відділу освіти Артемівської міської ради пройшли заходи по вшануванню  ліквідаторів аварії  на Чорнобильській АЕС.

Для учнів 8-х класів бібліотекар ЗОШ № 24 Алла Гергель та педагог-організатор Олена Первушина провели виховний захід «Чорнобиль не має минулого». Учням нагадали про жахливі події того часу, презентували книги Юрія Щербака «Чернобыль» та Григорія Медведєва «Чернобыльская тетрадь». Діти переглянули відеофільм «Пам’ять про Чорнобиль» та прочитали вірші, присвячені пам’яті ліквідаторів наслідків трагедії на Чорнобильській АЕС. Діти не залишилися байдужими до подій, які відбулися 27 років тому, і вшанували пам’ять людей, завдяки яким було призупинено поширення радіації.

Вихованці Артемівської ЗОШ № 9 13 відвідали офіс ради мікрорайону Ступки, де переглянули матеріали стенду «Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС». Голова ради Лідія Боровик розповіла дітям про подвиги наших земляків-чорнобильців. Учні із зацікавленням ознайомилися з матеріалами - спогадами героїв, що зберігаються у папках, як історичні документи, дізналися про нагороди,  поцікавилися здоров’ям ліквідаторів і низько схилили голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті.

Герої Чорнобиля відомі всій нашій країні. Їх іменами названі вулиці, про них написані книги. І в нашій пам'яті назавжди залишаться спогади про трагічні квітневі дні 1986 року.

13 грудня 2013 р.  в ЗОШ № 24 та № 9м Артемівська  пройшли заходи по вшануванню  ліквідаторів аварії  на Чорнобильській АЕС.

Останні статті на сайті