Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 70 гостей.

Урядовий портал

участь в обласній координаційній раді у справах дітей

Переглядів: 4398
29.11.2013 - 12:39

26.11.2013 р. начальник та спеціаліст служби у справах дітей управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради прийняли участь в обласній координаційній раді у справах дітей, яка проводилась в режимі сеансу відео-аудіозв’язку.

На засіданні  обговорювалось питання «Про виконання службами у справах дітей Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» в частині перевірок стану виховної роботи з дітьми у навчальних закладах, за місцем проживання».

На території Артемівської міської ради функціонують 16 загальноосвітніх навчальних закладів, 7   позашкільних навчальних  закладів, 3 професійно-технічних навчальних заклади.

На виконання ст.4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи у справах дітей» наказом начальника управління молодіжної політики та у справах дітей Артемівської міської ради від 03.01.2013 № 13 затверджений графік проведення  перевірок стану виховної роботи з питань попередженя правопорушень та негативних явищ серед дітей у навчальних закладах, розташованих на території Артемівської міської ради.

У поточному році проведено 8 перевірок стану виховної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах, 2 перевірки позашкільних навчальних зхакладів, 2 перевірки у професійно-технічних навчальних закладах.

В ході перевірок було встановлено, що в цілому, у навчальних закладах стан виховної та профілактичної  роботи здійснюється на належному рівні, робота виконується згідно з планами.  У річних планах роботи  маються  розділи: «Розвиток виховної системи», «Правове виховання та профілактична робота з учнями», «Соціальний захист дітей».Розроблені і затверджені Комплексні плани спільної  роботи зі службою у справах дітей, відділом кримінальної міліції у справах дітей, Центром здоров’я та наркологічногю амбулагорією. Ведеться внутришкільний облік дітей, схильних до правопорушень, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. У закладах організовано учнівське самоврядування, робота дитячих громадських організацій. Створені Ради профілактики, до планів яких  входять розробки індивідуальної та колективної системи роботи з учнями, схильними до правопорушень та батьками, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків.

Всі заходи з виховної роботи, які діють у навчальних закладах включають в себе роботу з учнями, батьками, проведення профілактичних рейдів, правових лекторіїв для дітей та батьків та батьківський всеобуч.

Однак, незважаючи на проведення цілої низки масових профілактичних заходів з боку навчальних закладів, недостатнім залишається рівень індивідуальної  роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Лише  35%  дітей даної категорії  охоплені  позашкільним вихованням.

Кімнати школярів мають комплексне художньо-естетичне та фізкультурно-оздоровче направлення. З дітьми проводяться заходи спортивного, екологічного, патріотичного напрямку. Проводяться заняття з боді-білдінгу, настольного тенісу, брейк-дансу, шахів, шахматів. Кімнату школярів «Дружба» відвідують 103 дитини, кімнату школярів «Мрія»- 72чол. Велика увага приділяється залученю дітей пільгової категорії. Проблемою є недостатній рівень матеріально-технічної бази кімнат школярів. 

В рамках нових соціальних ініціатив Президента України: діти – майбутнє України  поставлене завдання охоплення позашкільною освітою не менше 70% дітей.