Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Козацька педагогіка в вихованні дошкільнят

Переглядів: 6992
22.10.2013 - 13:29

Актуальним питанням сучасності є залучення нових поколінь до національної культури, оскільки кожен народ прагне зберегти свої традиції,  щоб не втратити національну особистість і самобутність. Саме  тому в дошкільному закладі № 18 «Росинка» вже декілька років існує тісна співпраця  вихованців з козаками Бахмутської козацької паланки.

Діти з  задоволенням  вивчають історію рідного міста, українського козацтва, його кодекси, лицарські правила, оволодівають навичками поведінки в колективі, вчаться розуміти значення фізичних вправ і режиму дня для здоров’я, обговорюють ситуації товариських стосунків між хлопчиками та дівчатками.

В день Покрови Пресвятої Богородиці на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» в ДНЗ № 18 «Росинка» пройшли урочисті заходи до Дня козацтва за участю козаків, дітей, батьків, працівників закладу,  гостей мікрорайону.

Завжди на святі присутній генерал-отаман Бахмутської козацької паланки Олександр Галушка зі своїми товаришами-козаками, які є активними учасниками всіх дійств: конкурсів, ігор, естафет, забав козацької доби, козацьких танців, гумору, посвяті в козачата.

В спортивній розвазі «Козацькі забави» взяли участь команди  старших груп: «Отамани» - ДНЗ № 56  та «Козачата» - ДНЗ № 18. Під час розваги хлопчики, долаючи перешкоди в естафетах, показали свою фізичну підготовку, силу, спритність, продемонстрували почуття дружби та взаємодопомоги. Дівчатка підтримували учасників команд українськими піснями, таночками, дотепним  українським гумором.

Присутні на святі козаки нагадали дітям історію українського козацтва, яке захищало Україну від ворогів в давнину, та розповіли про свою діяльність в наш час.

Кожна з команд-учасниць показала себе гідно, що порадувало присутніх гостей-козаків, які охоче прийняли підростаюче покоління до козацьких лав та на згадку про зустріч подарували кожному малюку пам’ятний козацький знак.

Проведене в ДНЗ № 18 свято сприяло не тільки розвитку у дітей  фізичної вправності, кмітливості, а також збереженню українських традицій та самобутності.

Козацька педагогіка в вихованні дошкільнят Козацька педагогіка в вихованні дошкільнят Козацька педагогіка в вихованні дошкільнят Козацька педагогіка в вихованні дошкільнят

Останні статті на сайті