Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Проведен круглий стіл на тему: «Туберкульоз - це хвороба з якою може зіткнутися кожен»

Переглядів: 5050
19.09.2013 - 13:34

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича 19.09.2013р. відділом охорони здоров’я Артемівської міської ради спільно з лікарями КЗОЗ Артемівської дитячої лікарні, КЗОЗ «ЦПМСД Артемівської міської ради », КУПЛ «Міського протитуберкульозного диспансеру м.Артемівська», Артемівської міжрайонної санітарно-епідеміологічної станції проведен круглий стіл на тему: «Туберкульоз - це хвороба з якою може зіткнутися кожен».

Ціль проведення круглого стола:

  • покращення взаємодії між рівнями надання медичної допомоги населенню Артемівської міської ради;
  • посилення профілактичної роботи з питань обстеження на туберкульоз серед населення.

Щодо боротьби з епідемією туберкульозу і стабілізації епідеміологічної ситуації на території Артемівської міської ради, на підставі Закону України «Про протидію захворюванню на туберкульоз» і «Програми  протидії захворюванню на туберкульоз на території Артемівської міської ради на 2013-2016 роки» продовжується робота з подальшого зменшення числа хворих туберкульозом, зниження показників захворюваності і смертності.

Контроль, моніторинг і оцінка результатів виконання Програми, заслуховують на засіданнях Координаційної ради з питань протидії туберкульозу і ВІЛ-інфекції/СНІДу, боротьби з наркоманією на території Артемівської міської ради. 

Програмою передбачена соціальна підтримка хворим туберкульозом на амбулаторному етапі за рахунок фінансування з міського бюджету.

Лікарсько-консультативною комісією за профілем «допомога при туберкульозі, ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечних хворобах» проводиться аналіз щодо дотримання  алгоритму обстеження хворих з підозрою на туберкульоз, розбір занедбаних випадків туберкульозу, а також аналіз смертності від туберкульозу.