Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 69 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

«У бізнесу є час, аби встановити касові апарати з електронною стрічкою» - Олександр Клименко

Переглядів: 6556
30.07.2013 - 06:33

У питанні запровадження касових розрахунків з системою дистанційного автоматичного звітування головною метою для Міністерства доходів і зборів є електронізація податкової звітності, а не штрафні санкції за ігнорування нових вимог. Про це під час робочої поїздки до Харкова заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

«Штрафи для нас – не самоціль. Головне – запровадження електронізації у звітності бізнесу перед міністерством. Ми були готові відтермінувати застосування штрафів за неподання електронної звітності з РРО ще до винесення відповідного законопроекту на розгляд парламенту», – сказав Міністр.

За його словами, запровадження в Україні електронної звітності з РРО відповідає світовим тенденціям у розвинутих країнах.

«Ми не відмовимося від системи, яка повинна працювати та адекватно контролювати доходи українського бізнесу. Тим паче, що для підприємців вона забезпечить зменшення кількості перевірок», – підкреслив Олександр Клименко.

Міністр нагадав, що часу для запровадження РРО на сьогодні достатньо. 1 січня 2014 року – останній строк, до якого касові розрахунки в Україні повинні перейти на систему дистанційного автоматичного звітування.

Нагадаємо, 8 липня Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №357-VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності.  Згідно із законом, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, які використовують касові апарати, не штрафуватимуть.

Також нагадаємо, що 8 липня Міністерство доходів і зборів наказом № 249 затвердило Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. У першій частині реєстру визначені реєстратори розрахункових операцій, дозволені до первинної реєстрації. Тобто моделі зазначених реєстраторів можуть продаватися та використовуватися у роботі підприємців. До другої частини реєстру віднесено моделі, первинна реєстрація яких заборонена. Це ті апарати, які раніше перебували у використанні платників, однак вже переважно не випускаються виробниками касової техніки.

На сьогодні у Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій знаходиться 53 моделі касової техніки, що відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів доходів і зборів.