Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 120 гостей.

Новини культурного життя

Переглядів: 9792
05.10.2010 - 12:58

Вже понад тридцять років у більшості країн світу 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. Метою свята є пропаганда туризму, його внеску в розвиток світової економіки й міжнародних зв’язків. Це свято кожного, хто хоча б раз відчув себе мандрівником, вибравшись на берег річки, до лісу, в степ, у будь-який із чарівних куточків, якими так багата наша земля.

У світі відомий туризм рекреаційний і діловий, внутрішній і міжнародний, пішохідний, автомобільний, водний та безліч інших його різновидів. Артемівськ теж не стоїть осторонь від індустрії туризму, хоча більшість туристичних агентств зайняті організацією виїзного туризму, переважно за кордон. Чи не єдиними туристичними об’єктами, до яких спрямовуються потоки екскурсантів, залишаються завод шампанських вин та соляні шахти. Але не менш цікава історико-культурна спадщина й старовинна архітектура повітового Бахмута – першого адміністративного центру Донбасу.

Привернути увагу до туристичного потенціалу міста, розкрити приїжджим і місцевим мешканцям його своєрідне обличчя, дати дорослим і дітям можливість побачити новим поглядом давно знайомі вулиці й будинки – все це мали на меті фахівці відділу культури Артемівської міської ради й Артемівського краєзнавчого музею під час заходів з нагоди Всесвітнього дня туризму. Цього дня, 27 вересня, на всіх тролейбусних маршрутах міста прозвучали не лише оголошення зупинок, а й розповіді екскурсоводів про давнину й сучасність Бахмута – Артемівська, найвизначніші пам’ятки культури, історичні події, пов’язані з вулицями та будинками.

Учнів школи №5 чекала подорож вулицею Радянською (в дореволюційні часи – Мала Харківська), де колись кипіло ділове життя промислового Бахмута початку ХХ століття, про що свідчать такі пам’ятки, як торговельний дім Абрамовичів, Азовсько-Донський банк та комерційний клуб, купецькі особняки й серед них – будинок власника цвяхового заводу В.Г. Французова, де нині розташований міський краєзнавчий музей. У музеї й завершилася екскурсія по місту відвіданням виставок, музею кам’яної скульптури просто неба та експозиції, присвяченої добі козацтва. Хочеться сподіватися, що проведені туристичні заходи допомогли дорослим і юним учасникам розширити свої краєзнавчі обрії, звернути увагу на маловідомі сторінки історії міста, зацікавитися його неповторною культурною спадщиною.

Останні статті на сайті