Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Верховна рада України

Про європейську кампанію “Дисплей” – енергетична сертифікація будівель

Переглядів: 5716
04.01.2013 - 08:55

Місто Артемівськ долучилося до кампанії “Дисплей” - загальноєвропейської інформаційно-просвітницької ініціативи, яка орієнтована на власників та користувачів будівель у містах. 

Вона була задумана та втілена у життя енергетичними експертами з 20 великих та малих міст Європейського Союзу при організаційній підтримці Європейської асоціації муніципалітетів «Енерджі-Сіте». Кампанія заохочує місцеві органи влади до публічного представлення енергетичних і екологічних показників функціонування будівель, які утримуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. В її основі лежить ідея впровадження єдиної системи маркування енергетичних та екологічних характеристик будівель, схожої до системи енергетичного маркування побутових приладів. Це дозволяє зробити власників та користувачів будівель більш поінформованими у питаннях споживання енергії, води та викидів парникових газів і допомогти їм приймати виважені рішення щодо зменшення обсягів споживання цих ресурсів, зниження рівня шкідливого впливу на довкілля та скорочення своїх видатків.

Муніципалітети, які приймають участь у “Дисплей” отримують прямий доступ до розрахункової програми в Інтернеті, яка:

а) дозволяє  містам обраховувати абсолютні та приведені показники використання енергії і води, а також, оцінювати обсяги викидів вуглекислого газу для кожної з будівель на підставі даних з рахунків на оплату комунальних послуг;

б) класифікувати будинки по 7-ступенчатій шкалі європейського комплексного індексу енерговикористання будівлі;

в) отримати результати розрахунків для будівлі у формі готового до видруку кольорового плаката, який одночасно виконує роль енергетичного сертифіката будівлі. 

Наразі до бази даних кампанії “Дисплей” внесені дані за 2011 рік про бюджетні будівлі, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету та отримані результати розрахунків. За фінансової підтримки громадської організації «Летавиця» кольорові плакати  “Дисплей” роздруковані та найближчим часом будуть розташовані у самих будівлях. Щорічно дані будуть поновлюватись, що дасть змогу рік за роком порівняти ефективність використання енергії та води у кожній окремій будівлі. 

1_str2_str

Останні статті на сайті