Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 82 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

13 вересня 2012 року в м. Артемівську відбулося урочисте відкриття дерев’яного Храму на честь Святого Іоана Златоуста

Переглядів: 6550
14.09.2012 - 08:14

13 вересня 2012 року в м. Артемівську відбулося урочисте відкриття дерев’яного Храму на честь Святого Іоана Златоуста, побудованого на березі річки Бахмутки. Саме на цьому місці в 1732 році була побудована Свято-Покровська церква, одна з найстаріших в Бахмуті - Артемівську, яка протягом століть була найважливішим центром духовного життя городян і цінною пам'яткою архітектури XVIII століття. Вона була закрита і зруйнована в 1930-х роках.

Храм Іоана Златоуста був зведений за декілька місяців. І в цей день знайшов Божественне дихання. Єпископ Горлівський і Слов'янський Владика Митрофан у співслужінні духовенства єпархії звершив чин освячення Храму, після чого відбулася Божественна літургія.

Єпископ Митрофан вручив міському голові Олексію Реві грамоту за заслуги перед Українською православною церквою та благодійність, а також орден Української православної церкви «Святителя Миколая Чудотворця» від Володимира Митрополита Київського і всієї України предстоятеля Української православної церкви.  Отаман Володимир Зима нагородив Олексія Реву орденом «Святі Покрова».

Грамоту за заслуги перед Українською Православною Церквою і орден Святого великомученика Георгія Побідоносця отримали директор ТОВ «Виробнича фірма «Гідрозалізобетон» Віктор Мірошниченко, будівельники компанії забудовника Олександр Ліцюк та Олександр Солошен.

Зі світлою подією прихожан привітали міський голова Олексій Рева,  Владика Митрофан, отець Сергій, народний депутат України Сергій Клюєв, отаман Володимир Зима.

Урочиста церемонія закінчилася тим, що Владика Митрофан представив парафіянам отця Михаїла, наставника нового Храму Іоана Златоуста, який отримав подарунки від мешканців та гостей міста.

Foto_012Foto_030Foto_045Foto_057Foto_111Foto_126Foto_160Foto_163Foto_169Foto_178Foto_180Foto_187Foto_199Foto_203Foto_217Foto_236Foto_247

Останні статті на сайті